PRESRETNI FEDERER: / 'Uopće nisam vidio Marinove servise, samo sam pokušavao ostati u meču'

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Roger Federer priznao je da je presretan nakon velikog preokreta kojim je izborio pobjedu protiv Marina Čilića u četvrtfinalu Wimbledona.

6.7.2016.
18:30
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Osvajač 17 Grand Slam naslova je gubio s 0-2 u setovima, u četvrtom je spasio tri meč-lopte, da bi na kraju ipak slavio protiv najboljeg hrvatskog tenisača 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3 nakon tri sata i 17 minuta borbe.

'Marin je divan dečko'

"Puno se toga dogodilo danas. Bilo je lijepo igrati protiv Marina, odličan je igrač. Znao sam da sam u velikim problemima u trećem i četvrtom setu. Bilo je zabavno igrati protiv Marina, jedan je od najdivnijih dečkiju na Touru i žao mi ga je, ali moj san se nastavlja. Igrao sam super na kraju, tako da sam jako, jako zadovoljan", rekao je Federer u razgovoru za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarac je već deveti put u karijeri na Grand Slam turnirima, a deseti ukupno, uspio pobijediti nakon što je imao dva seta zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČOVJEK KOJI MIJENJA POVIJEST: /

Federer je pobjedom protiv Čilića srušio dva nevjerojatna rekorda!

Image
ČOVJEK KOJI MIJENJA POVIJEST: /

Federer je pobjedom protiv Čilića srušio dva nevjerojatna rekorda!

"Nadaš se da možeš nadoknaditi 0-2 u setovima, ali nikad ne znaš. Uopće nisam vidio Marinove servise, a on je u drugom setu imao jednu priliku za break i iskoristio je. Igrao je jako dobro, čitao je moje servise, a ja nisam uspijevao čitati njegove. Nisu se stvari dobro razvijale i samo sam pokušavao ostati u meču. Nadao sam se da će njegova razina igre pasti i da ću imati malo sreće i to se na kraju dogodilo. Bilo je ludo", dodao je Federer.

'Veliki psihički zamah'

"Mislim da sam zadnja tri seta odigrao stvarno dobro. Ohrabrujuće je što se moja igra poboljšala i što sam opstao na visokoj razini. Noge i leđa su me slušali, servis je bio dobar, a ovaj će mi meč psihički dati veliki zamah. Stvarno sam presretan što sam u polufinalu", istaknuo je 34-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do osmog naslova u Wimbledonu ostale su mu još dvije prepreke, a prva je Kanađanin Miloš Raonić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz ove perspektive se čini da će biti jako teško. Ali imam ostatak današnjeg dana i četvrtak za oporavak. Raonić ima dobru sezonu iza sebe, stalno napreduje i uzbuđen sam što ću igrati protiv njega", zaključio je Federer.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo