TVORAC meldoniumA U ŠOKU / Ozbiljno upozorenje: 'Ako zabranite ovaj lijek, sportaši će umirati na sportskim terenima!'

Image
Foto: AP

Za rusku tenisačicu je tijekom Australian Opena koban bio meldonium, poznat i pod nazivom mildronate, antiishemijski lijek koji koriste osobe oboljele od dijabetesa i različitih srčanih problema

10.3.2016.
10:52
AP
VOYO logo

Peterostruka grand slam pobjednica i nekad najbolja tenisačica svijeta MariaŠarapova šokirala je u ponedjeljak sportski svijet priznanjem da je pala na doping testu.

Za rusku tenisačicu je tijekom Australian Opena koban bio meldonium, poznat i pod nazivom mildronate, antiishemijski lijek koji koriste osobe oboljele od dijabetesa i različitih srčanih problema, a koji se od siječnja nalazi na listi zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo još mnogo smrti na sportskim terenima. Sportaši koji su dosad koristili meldonium to više neće moći činiti i više neće biti zaštićeni. Pa taj je lijek već 32 godine na tržištu i sad je odjednom zabranjen. Mogli bismo s vremena na vrijeme vidjeti sportaše kako umiru na sportskim terenima", rekao je tvorac ovoga lijeka Latvijac IvarsCalvins za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo