NOVAK MU JE SLOMIO SRCE / Popularni analitičar uputio otvoreno pismo Nadalu pa pojasnio zašto ne voli Đokovića

Image
Foto: Profimedia

Rasprave o najboljem tenisaču u povijesti nakon pobjede Nadala na Australian Openu sada su postale još zamršenije

4.2.2022.
14:47
Profimedia
VOYO logo

U gotovo svakom sportu raspravlja se tko je najbolji u povijesti, a takav je slučaj i s tenisom.

Pobjeda Rafaela Nadala u finalu Australian Opena i njegova rekordna 21. titula na Grand Slamu, tu je raspravu dodatno zakomplicirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽIVI UŽAS NA TRIBINI /

Isplivao skandalozan video s finala Australian Opena. Sada se zna zašto je Medvedev bio tako ogorčen nakon meča s Nadalom

Image
ŽIVI UŽAS NA TRIBINI /

Isplivao skandalozan video s finala Australian Opena. Sada se zna zašto je Medvedev bio tako ogorčen nakon meča s Nadalom

Pismo je započeo kao obožavatelj Rogera Federera, a potom je objasnio kako ga je Nadal osvojio. Naravno, pismo nije moglo proći bez Novaka Đokovića.

Obožavatelj Federera

"Dragi Rafa,
Trenutno prolazim kroz niz emocija. Tijekom značajnog dijela posljednja dva desetljeća navijao sam za svaki vaš poraz. Kao okorjeli obožavatelj Rogera Federera, uvijek sam bio sretan što si izgubio ili propustio turnir jer je to značilo da si izgubio priliku osporiti njegov status najvećeg svih vremena", započinje Harshad Parnerkar, analitičar na Sportskeedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se prisjeća Rafe i njegovog dolaska na scenu te kako je kroz godine postao najveći rival 'njegova' Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, ti i Federer ubrzo ste postali veliki rivali. Vaša me prisutnost, posebno na turnirima na zemljanoj podlozi, počela zabrinjavati. Federerov slam u karijeri činio se kao daleka mogućnost, pogotovo nakon što je izgubio u tri seta u finalu Roland Garrosa 2008. godine. Da zasoliš njegove i moje rane, konačno si se uspio probiti kroz tvrđavu zvanu Wimbledon 2008. Meč koji će ući u povijest tenisa kao jedno od najvećih Grand Slam finala ikada odigranih. Srce mi je bilo slomljeno kad je Federerov forhend pogodio mrežu i kad si ti podigao trofej."

Nije ga odmah zavolio

Zatim otkriva kako mu je trebalo osam Grand Slam turnira i četiri godine da shvati Nadalov teniski put te ga počne cijeniti. Pojavom Novaka Đokovića i Andyja Murrayja shvatio je da njegovi idoli ne mogu dominirati zauvijek. U finalu Australian Opena 2016. godine Nadal je slavio protiv Federera, a tada je autor teksta postao potpuni obožavatelj Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, IPA

Rafael Nadal of Team Europe and Roger Federer Profimedia, IPA

"Federer je održao emotivan govor na ceremoniji i njegove su riječi odjeknule u mojim vlastitim osjećajima.

“Želio bih čestitati Rafi na njegovom nevjerojatnom povratku. Tenis je težak sport.Nema ždrijeba, ali da postoji, da ga je bilo, sa zadovoljstvom bih prihvatio da ovo podijelim s Rafom večeras. Želio bih se zahvaliti Rafinom timu. Nastavi igrati Rafu. Tenis te treba." Navijač Rogera Federera također počinje navijati za Rafaela Nadala", piše autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokovića ne pamti po dobrome

Otkrio je i kada mu je Đoković slomio srce:

"Možete zamisliti moje slomljeno srce kada sam gledao polufinale Roland Garrosa 2021. protiv Đokovića, gdje je dominirao protiv vas na vašoj omiljenoj podlozi. Nisam bio uzrujan jer si izgubio od Đokovića, bio sam uzrujan jer si izgubio na Roland Garrosu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ne želi Đokovića uvrstiti među najbolje u povijesti, pa tekst završava:

"Činjenica da ti i Federer uživate u uspjehu jedan drugog čini vas legendama. Ono što je počelo kao rivalstvo na terenu 2005. preraslo je u prijateljstvo koje nadilazi naslove prvaka i rekorde. Naslijeđe koje ostavljate za sobom može ostati nenadmašno od bilo koga drugog uključenog u ovaj sport."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo