Situacija ostavila trag / Novak Đoković konačno otvorio dušu nakon Australije: ''Nije lako samo se otresti svega'

Image
Foto: RTL

Prvi reket svijeta trenutno igra na četvrtom turniru ove sezone na ATP 1000 turniru u Madridu, a danas ga čeka četvrtfinalni susret protiv Huberta Hurkacza

6.5.2022.
11:06
RTL
VOYO logo

Novak Đoković ne uživa u svojoj najboljoj sezoni u karijeri. Prvoplasirani tenisač svijeta našao je na veliku prepreku već nekoliko dana nakon Nove godine. Zapeo je graničnom prijelazu u Australiji, a nakon nekoliko dana pritvora i sudskih procesa deportiran je iz zemlje.

Tako je Đoković propustio priliku obraniti Grand Slam titulu u Australiji, a istovremeno je njegov veliki rival Rafael Nadal stigao do 21. Grand Slam naslova u karijeri, s čime sada ima jednu više od Đokovića. Srpski je tenisač prvi put ove godine zaigrao krajem veljače u Dubaiju, a nastupao je još na ATP-u 1000 u Monte Carlu i ATP 250 turniru u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno komentirao

Prvi reket svijeta trenutno igra na četvrtom turniru ove sezone, na ATP 1000 turniru u Madridu. Danas ga čeka četvrtfinalni susret protiv Huberta Hurkacza, a u polufinalu se može naći protiv Rafaela Nadala.

"Moram prinati da sam malo podcijenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio nakon povratka iz Australije. Mislio sam: 'Nisam više u Australiji, što se desilo, desilo se. Idem dalje," komentirao je Đoković iskustvo u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U narednim mjesecima osjećao sam da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još prisutni. Tek u posljednjih nekoliko nedjelja počeo sam izlaziti iz toga i sve što se dogodilo koristim kao gorivo i pozitivnu energiju."

"Mislim da mi je velika podrška u Srbiji pomogla da se izvučem. Nadam se da ću od sada opet biti na starom, optimalnom balansu koji mi je potreban kako bih igrao najbolje što mogu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek nije uzeo titulu

Đoković je ove sezone nastupao u tri turnira. Na prvom nastupu sezone u Dubaiju stigao je do četvrtfinala, gdje je ispao od daleko slabijeg protivnika. Na Mastersu u Monte Carlu porazio ga je Alexander Davidovich Fokina, koji je na koncu stigao i do finala.

U Beogradu pred domaćom publikom Đoković je stigao do finala, gdje je ipak izgubio od Rusa Andreja Rubljeva. Tako je ove sezone Đoković na omjeru od pet omjera i tri poraza, a još uvijek čeka na svoju prvu ovosezonsku titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo