DEJA VU / 'Novak će ponovo u pritvor': Odvjetnica potvrdila informaciju koje su se Đokovićevi fanovi pribojavali

Image
Foto: Profimedia

Odvjetnica Nada Martinović, koja radi u Australiji, objasnila je u četvrtak za srpski list Informer da će Đoković vjerojatno ostati u pritvoru dok mu se ne riješi viza

14.1.2022.
8:36
Profimedia
VOYO logo

Ministar za imigraciju Alex Hawke odbio je Novaku Đokoviću vizu. Kako prenose australski novinari, viza mu je odbijena u interesu zdravlja i javnog interesa. Branitelj naslova na Australian Openu tako će vjerojatno propustiti prvi Grand Slam sezone, iako sada slijedi žalba na ovu odluku ministra.

U Srbiji vlada histerija zbog Đokovićeva slučaja već danima, a zanimljivo je da je odvjetnica Nada Martinović, koja radi u Australiji, objasnila u četvrtak za srpski list Informer da će Đoković vjerojatno ostati u pritvoru dok mu se ne riješi viza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ministar odluči ukinuti vizu, prijeti mu deportacija. U slučaju žalbe on će biti u imigracijskom pritvoru. Njegov pravni tim može tražiti privremenu zabranu za deportaciju od suda, koja bi mu omogućila da igra na Australijan Openu. Mora podnijeti zahtjev u roku od 28 dana", objasnila je Martinović.

Image
UKINUTA MU JE VIZA /

Australski ministar sad je vjerojatno najomraženija osoba u Srbiji: Objasnio je zašto tjera Đokovića

Image
UKINUTA MU JE VIZA /

Australski ministar sad je vjerojatno najomraženija osoba u Srbiji: Objasnio je zašto tjera Đokovića

'Iskoristio sam svoje ovlasti'

Australski ministar Alex hawke ovako je objasnio svoju odluku o ponovnom ukidanju vize:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskoristio sam svoje ovlasti Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Odluka je bazirana na zdravstvenim i ostalim temeljima koji su u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda, od 10. siječnja, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. U donošenju odluke pažljivo sam uzeo u obzir informacije koje su mi dostavljene od Australske granične službe i Department of Home Affairsa. Zahvaljujem im što su radili svaki dan kako bi služili interesima Australije u ovim zahtjevnim uvjetima. Morrisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u doba pandemije", stoji u odluci ministra Hawkea.

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo