UKINUTA MU JE VIZA / Australski ministar sad je vjerojatno najomraženija osoba u Srbiji: Objasnio je zašto tjera Đokovića

Image
Foto: Profimedia

Podsjetimo, Đoković je dobio u ponedjeljak žalbu na odluku o odbijanju vize na Saveznom okružnom sudu Australije uoči Australian Opena

14.1.2022.
8:21
Profimedia
VOYO logo

Ministar za imigraciju Alex Hawke odbio je Novaku Đokoviću vizu. Kako prenose australski novinari, viza mu je odbijena u interesu zdravlja i javnog interesa. Branitelj naslova na Australian Openu tako će vjerojatno propustiti prvi Grand Slam sezone, iako sada slijedi žalba na ovu odluku ministra.

Image
MINISTAR MU PONIŠTIO VIZU! /

Pala velika odluka u Australiji, Novaku prijeti deportacija! 'Bilo je u javnom interesu da to učinim'

Image
MINISTAR MU PONIŠTIO VIZU! /

Pala velika odluka u Australiji, Novaku prijeti deportacija! 'Bilo je u javnom interesu da to učinim'

Stiglo je objašnjenje

"Iskoristio sam svoje ovlasti Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Odluka je bazirana na zdravstvenim i ostalim temeljima koji su u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda, od 10. siječnja, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U donošenju odluke pažljivo sam uzeo u obzir informacije koje su mi dostavljene od Australske granične službe i Department of Home Affairsa. Zahvaljujem im što su radili svaki dan kako bi služili interesima Australije u ovim zahtjevnim uvjetima. Morrisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u doba pandemije", stoji u odluci ministra Hawkea.

Ide po 21. Grand Slam

Podsjetimo, Đoković je dobio u ponedjeljak žalbu na odluku o odbijanju vize na Saveznom okružnom sudu Australije uoči Australian Opena. Sudac Anthony Kelly poništio je ukidanje vize i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove i pusti Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata. Sudac je ocijenio da je odluka vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju "nerazumna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kelly je naredio da Đoković bude pušten u roku od 30 minuta i da mu se vrate putovnica i druge putne isprave, što mu daje priliku da osvoji rekordni 21. Grand Slam naslov na Australian Openu.

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo