NOLE OBJASNIO NOVINARIMA KOLIKO MU ZNAČI ŠTO JE IVANIŠEVIĆ U NJEGOVOM TIMU: / 'On je iz Hrvatske, ja iz Srbije, to je nekad bila jedna zemlja'

Image
Foto: Profimedia

Kako obojica imaju iskustvo osvajanja Wimbledona, Đoković je ove godine izraziti favorit za osvajanje prestižnog turnira

1.7.2019.
17:56
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković sjajno je ušao u Wimbledon. u tri seta bio je bolji od Nijemca Phillipa Kohlschreibera te napredovao u drugo kolo najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu. Bio je ovo i prvi meč Đokovića pod novim trenerom Goranom Ivaniševićem, što je prvi tenisač svijeta nakon meča prokomentirao:

''Goran je iz Hrvatske, ja iz Srbije, a to je sve prije bila jedna zemlja Jugoslavija. Kad sam bio mali i kad sam počeo gledati tenis, gledao sam Petea Samprasa i Gorana, naravno. Svi u regiji smo navijali za njega. Kad je Goran osvojio Wimbledon 2001., bio sam dio njegove pripreme u to vrijeme. Tada sam proveo nekoliko tjedana u Njemačkoj s Goranom na treninzima Nikole Pilića", rekao je Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVO KOLO WIMBLEDONA: /

Pobjede Petre Martić i prošlogodišnjeg finalista na slavnom turniru

Image
PRVO KOLO WIMBLEDONA: /

Pobjede Petre Martić i prošlogodišnjeg finalista na slavnom turniru

Kako obojica imaju iskustvo osvajanja Wimbledona, Đoković je ove godine izraziti favorit za osvajanje prestižnog turnira.

''Zasad ćemo biti zajedno prvi tjedan, vidjet ćemo za dalje, sjajno je imati takvog prvaka u svom timu, nadam se da ćemo nastaviti suradnju i u budućnosti'', poručio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak start

Na samom početku meča nije izgledalo bajno za prvog tenisača svijeta. Na njegov break u prvom gemu Nijemac je uzvratio vlastitim breakom, no Nole mu je uzeo servis i u četvrtom setu, tako da je tu već priča prvog seta bila poprilično završena.

Kohlschreiber je imao dvije break prilike u petom setu, no Novak mu nije to dopustio te je okončao prvi set rezultatom 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je setu Nijemac imao najviše šanse za povratak u meč, no u ključnom mu je trenutku, u 11. gemu, Đoković napravio break te odveo meč na svoju stranu.

Na kraju trećeg Nijemac se pomalo “raspao” te je Nole s dva uzastopna breaka došao do sigurne pobjede na otvaranju svog nastupa na Wimbledonu. Đokovićev sljedeći protivnik bit će Denis Kudla koji je s 3:0 u setovima slavio protiv Maleka Jazirija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo