US OPEN / Nakon velike drame ipak spriječen hrvatski dvoboj u osmini finala: Alcaraz izgubio set, ali prošao dalje

Image
Foto: Profimedia

Dalje je prošla i Amerikanka Madison Keys i to nakon preokreta. Svladala je sa 5-7, 6-2, 6-2 Ljudmilu Samsonovu

2.9.2023.
21:52
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner, Amerikanac Austin Krajicek, plasirali su se nakon velike borbe u osminu finala turnira parova na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru u godini.

Image
'NERVOZAN SAM' /

Gojo se poklonio Đokoviću i otkrio zašto posebno cijeni njegov uspjeh: 'On je najbolji koji se ikada bavio ovim sportom'

Image
'NERVOZAN SAM' /

Gojo se poklonio Đokoviću i otkrio zašto posebno cijeni njegov uspjeh: 'On je najbolji koji se ikada bavio ovim sportom'

U meču drugog kola hrvatsko-američka kombinacija nadjačala je grčku braću, Stefanosa i Petrosa Tsitsipasa sa 7-5, 6-7(5), 6-4. Dodig i Krajicek su, inače, drugi nositelji turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu Dodig i Krajicek su do breaka stigli u idealnom trenutku, kod vodstva 6-5. U drugom su mogli brzo slomiti grčki par, ali su kod 2-1 propustili tri break prilike. Mogla se ponoviti situacija iz prve dionice, ali kod 6-5 Dodig i Krajicek nisu iskoristili čak tri meč lopte. Nešto kasnije braća Tsitispas su bili bolji u tie breaku i o pobjedniku se odlučivalo u trećem setu.

Propuštene šanse nisu uzdrmale druge nositelje pa su Dodig i Krajicek vrlo brzo napravili break i potom ga čuvali sve do kraja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala mogao se dogoditi dvoboj Ivana Dodiga protiv Mate Pavića, ali Pavić sa svojim partnerom, Nizozemcom Matwe Middelkoopom, nije slavio u drugom kolu. Bolji su od 14. nositelja bili Amerikanci Denis Kudla i Vasil Kirkov sa 6-3, 4-6, 6-4.

Bio je to meč s dosta preokreta, pogotovo u drugom setu, no u trećem su Amerikanci čvrsto držali svoj servis pa tako i nakon 3-3 kada su napravili jedini break u tom dijelu dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcaraz izgubio set

Španjolac Carlos Alcaraz, prvi tenisač svijeta i branitelj naslova iz New Yorka, izborio je prolaz u osminu finala US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u godini.

Alcaraz je pobijedio 26. nositelja, Britanca Daniela Evansa, sa 6-2, 6-3, 4-6, 6-3. U prva dva seta Alcaraz je dominirao te je sigurno krčio put prema šesnaest najboljih. No, od početka trećeg seta Evans je zaigrao puno bolje. Sve do kraja trajalo je posve izjednačeno nadmetanje u kojoj je Evans dobro parirao, ali ozbiljnije ipak nije uspio ugroziti mladog Španjolca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala Alcaraz će igrati protiv odličnog, 22-godišnjeg Talijana Mattea Arnaldija koji je iznenađujuće, s ekspresnih 6-3, 6-4, 6-3, svladao 16. nositelja, Britanca Camerona Norrieja.

Za samo sat vremena posao je u trećem kolu obavila druga nositeljica Arina Sabaljenka koja je sa 6-1, 6-1 pobijedila Francuskinju Burel. Bjeloruskinji slijedi ogled protiv Darije Kasatkine koja je pobijedila belgijsku igračicu Minnen sa 6-3, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje je prošla i Amerikanka Madison Keys i to nakon preokreta. Svladala je sa 5-7, 6-2, 6-2 Ljudmilu Samsonovu.

Sjajne borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo