Kraj za Šarapovu / Nadal 'uništio' Berdycha, američka debitantica drugu igračicu svijeta

Image
Foto: AP Images

Dobili smo prve četvrtfinaliste Australian Opena u obje konkurencije

20.1.2019.
8:41
AP Images
VOYO logo

Činilo se da bi to mogao biti prvi pravi ispit za Rafaela Nadala, Tomaš Berdych igrao je kao u najboljim danima, no sve što je Čeh uspio napraviti, jest sjesti Španjolcu na "volej".

Drugi igrač svijeta doslovno je uništio češkog protivnika, barem gledajući prva dva seta u kojima je Berdych osvojio jedan gem. Kompetitivan je bio tek treći set koji je Nadal mogao izgubiti, no spasio je set-loptu i 20. put u 24. susretu, prvom nakon Madrida 2015., sredio Berdycha koji se pridružio Federeru, Ferreru i Đokoviću koji su, također, barem 20 puta gubili od Bika s Mallorce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao je jedan od onih dana kada ga nije išlo", utješio je poraženog 32-godišnji Španjolac i dalje ostaje skroman.

"Uvijek je ista priča, kada se vraćam iz ozljeda, ne očekujem ništa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu društvo će mu raditi Francis Tiafoe koji si je na najbolji način čestitao 21. rođendan. Pobjedom nad Grigorom Dimitrovim i najboljim rezultatom karijere na Grand Slamu.

"Bolje mu je da bude spreman", poručio je Nadalu samouvjereni Amerikanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskom dijelu turnira apsolutna je priča Danielle Collins koja je na dva gema prigodno ostavila drugu igračicu svijeta Angelique Kerber. Ne bi tu i bilo ništa toliko čudno da 25-godišnja Amerikanka, koja je tek prije dvije godine ozbiljno shvatila tenis, ne igra prvi Australian Open i do njega nije imala pobjedu na Grand Slamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je to istina, ali, kažem vam, to će se nastaviti", rekla je dobro raspoložena dvostruka sveučilišna prvakinja s Virginijom koja će u četvrtfinalu na Anastasiju Pavljučenkovu ili Sloane Stephens.

"Kada sam bila na koledžu, treneri su mi uvijek govorili da vjerujem u svoje udarce. To mi je iskustvo definitivno pomoglo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S najviše zanimanja Australci su očekivali dvoboj njihove najbolje tenisačice Ashleigh Barty i Marije Šarapove koja je podsjetila na najbolje dane tijekom turnira. Međutim, osim prvog seta Ruskinja nije imala odgovor za dojučerašnju kriketašicu koja je umalo ispustila 4:0 u trećem.

"Maria je pobjednica i nikad neće odustati, stoga sam znala da moram nastaviti do kraja", izjavila je 15. igračica svijeta koja je svoje prvo četvrtfinale na najvećim turnirima dočekala kod kuće i postala tek četvrta Australka s tim dosegom, prva od Jelene Dokić prije deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra Kvitova, pak, zaustavila je 17-godišnje američko čudo od djeteta Amandu Anisimovu i upravo će protiv Barty tražiti polufinale.

Australian Open (m), osmina finala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal (Španjolska) - Francis Tiafoe (SAD) 6:0, 6:1, 7:6 (4)
Francis Tiafoe (SAD) - Grigor Dimitrov (Bugarska) 7:5, 7:6 (6), 6:7 (1), 7:5

Australian Open (ž), osmina finala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danielle Collins (SAD) - Angelique Kerber (Njemačka) 6:0, 6:2
Ashleigh Barty (Australija) - Maria Šarapova (Rusija) 4:6, 6:1, 6:4
Petra Kvitova (Češka) - Amanda Anisimova (SAD) 6:2, 6:1

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo