Čilić i Mektić prošli / Nadal otvorio 1000. meč s 0:6, da bi u nastavku preokrenuo Kohlschreibera za 822. pobjedu

Image
Foto: AP Images

Jedna od najvećih svjetskih teniskih pozornica, 1000. meč Rafaela Nadala i otvaranje bez gema u prvom setu, priča je dana s turnira u Miamiju

27.3.2017.
8:06
AP Images
VOYO logo

Nedugo nakon što je 1000. put stupio na teren u službenim mečevima, navijači Rafaela Nadala bili su šokirani gubitkom prvog seta njihovom ljubimca. Niti jedan osvojeni gem u prvoj dionici protiv Philippa Kohlschreibera u srazu trećeg kola Mastersa u Miamiju.

Možda su neki pomislili kako će Kohlschreiber vratiti nevjerojatno izgubljeni meč protiv Murrayja u Dubaiju, jer odigrao je izvanredan set. Međutim, Rafael Nadal ne bi bio Rafael Nadal da nije autoritativno koračao na terenu od početka drugog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac pak, nakon što je Nadal podigao razinu igre, nije imao šansi uzeti više od pet gemova u iduća ukupno dva seta.

"Dobar je osjećaj načiniti ovakav preokret. Kohlschreiber je igrao dobro u svemu, ali ja sam odigrao sjajan drugi i treći set", kazao je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to čak 1000. Nadalov meč, koji je zaključio s 822. pobjedom

Ne otpisuj Venus Williams ni kad darove na terenu nosi, mogli bismo kazati za stariju od čuvenih sestara. S 36 na plećima ispustila je tri gema protiv Patricije Marije Tig, ostvarivši 12. pobjedu sezone (ima samo tri poraza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim biti broj 1. Nitko nije ovdje da bi bio zadovoljan 11. mjestom. 2020.? Dolazim", kazat će Venus nakon meča. U idućem krugu igra protiv Svjetlane Kuznjecove, u blockbusteru iskusnih koje su i danas u vrhu.

Miloš Raonić predao je bez borbe zbog ozljede koja već dulje muči. Njegovom ozljedom barem malo se osladio Jared Donaldson, mladi Amerikanac i jedan od predvodnika novog američkog teniskog vala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kei Nishikori izborio se protiv Fernanda Verdasca u tri seta. Odličnim rezultatima nastavlja Jack Sock.

U turniru parova Marin Čilić i Nikola Mektić ostvarili su vrijednu pobjedu protiv Johnsona i Isnera, izborivši četvrtfinale s braćom Bryan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo