Pola sata zaborava / Nadal odustao od Brisbanea i "visi" za Australian Open, Murray ispao

Image
Foto: AP Images

Drugi igrač svijeta još nije spreman za službeni povratak tenisu, ali vjeruje da će biti za Melbourne.

2.1.2019.
15:18
AP Images
VOYO logo

Bilo je to pola sata za najbrži mogući zaborav. Organizatori turnira u Brisbaneu u tom su razmaku ostali bez dvije najveće zvijezde turnira, Rafael Nadal (ne)očekivano je odustao od nastupa, a potom je Andy Murray završio svoju priču izgubivši od talentiranog Rusa Daniila Medvedeva.

Nadal je prije nekoliko dana odigrao ekshibicijski meč u Abu Dhabiju gdje ga je porazio Kevin Anderson da bi potom procijenio kako nije u stanju nastupiti u dvoboju za treće mjesto. Premda je postojala veća vjerojatnost da će biti spreman za službeno otvaranje sezone u Australiji, u Brisbaneu su se morali pomirit s realnošć. Kako stvari stoje, ni nastup u Melbourneu nije siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam igrati, no liječnici su mi rekli da postoji rizik od pogoršanja ozljede, a to ne želim prije Australian Opena", rekao je 32-godišnji Španjolac, kojega je u drugom kolu čekao Jo-Wilfried Tsonga, ne želeći otkriti o čemu je točno riječ.

"Problem nije velik, a, da budem iskren, osjećam da igram jako dobro. Vjerujem da ću biti 100 posto spreman za Melbourne i nadam se da ću ga osvojiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to u ovom trenutku nije najveći favorit, a gledajući njegovu noviju povijest nastupa na tvrdoj podlozi koja je postala "impresivna", treba definitivno biti hrabar staviti novac na Španjolčev trijumf. Od posljednjih 13 turnira koje je prijavio završio je tek onaj u Torontu na kojemu je i otišao do kraja. Na svim ostalima ili uopće nije zaigrao ili je u jednom trenutku predao.

Inače, ne računajući Murrayja i Nadala, srijeda je u Brisbaneu prošla bez većih "potresa". Status favorita nije opravdao samo Kyle Edmund kojeg je iznenadio Japanac Uchiyama, dok su Milos Raonic, Kei Nishikori, Grigor Dimitrov prošli dalje, što, pak, nije uspio Nick Kyrgios kojega je zaustavio Jeremy Chardy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo