Veliki rivali / Nadal komentirao Đokovićev status: 'Ako Novak može necijepljen igrati, dobrodošao je'

Image
Foto: Profimedia

Pravila i mandati mijenjaju se u svim državama iz tjedna u tjedan, a postoji vjerojatnost da najbolji igrač svijeta neće moći igrati na nadolazećim Grand Slamovima.

22.2.2022.
9:16
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković vratio se profesionalnom tenisu po prvi put od prosinca kada je u polufinalu Davis Cupa izgubio u susretu parova protiv hrvatskih tenisača Mate Pavića i Nikole Mektića, koji su dobri prijatelji sa najboljim igračem svijeta.

U međuvremenu je Đoković pokušao otići na prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open. Međutim, uslijedila je prava drama. Đoković je više puta poslan na suđenje i pritvor zbog sumnjivih dokumenata o preboljenju koronavirusa, a na koncu je deportiran iz zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
preokret /

Novak Đoković će igrati na Wimbledonu

Image
preokret /

Novak Đoković će igrati na Wimbledonu

Da situacija bude gora za srpskog tenisača, njegov najveći rival, Rafael Nadal, vratio se tenisu nakon teške ozljede i neočekivano osvojio 21. Grand Slam titulu, što znači da ima jednu više od Đokovića i Federera.

Đoković je ovog tjedna na ATP 500 turniru u Dubaiju, a u prvom kolu je porazio 57. igrača svijeta, Lorenzo Musettija. S druge strane, Nadal je na turniru u Acapulcu, gdje Danil Medvedev također lovi naslov s kojim bi postao prvi igrač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

— Novak Djokovic (@DjokerNole) February 21, 2022

Nadala strah da će status cijepljenja utjecati na Đokovićevu karijeru

Budućnost Novaka Đokovića u tenisu prilično je neizvjesna. Pravila i mandati mijenjaju se i svim državama iz tjedna u tjedan, a postoji vjerojatnost da najbolji igrač svijeta neće moći igrati na nadolazećim Grand Slamovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utjecati će na Novakovu karijeru ako neće moći igrati. Utjecati će na njega, ali ne na Grand Slamove. Svejedno je tko osvoji najviše Slamova," priznao je Nadal, ponovno istaknuvši da mu nije bitno tko će završiti prvi na vječnoj listi.

"Svatko donosi svoje odluke i mora živjeti s njima. U tom smislu, nadam se da že se pandemija smiriti i da će se svijet vratiti u normalnost. Postoje mnogi ljudi koji su patili zbog ovoga, ali ako Novak može igrati Slamove necijepljen, dobrodošao je," zaključuje Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo