NA POMOLU VELIKI SKANDAL: / Ruski hakeri otkrili zataškavanje dopingiranja Serene i Venus Williams?

Image
Foto: AFP, MARTIN BERNETTI

New Daily piše kako su ruski hakeri na svojoj stranici objavili dokumente Svjetske antidopinške agencije (WADA) koji navodno pokazuju da su sestre Williams, Serena i Venus, pale na doping testu.

13.9.2016.
18:22
AFP, MARTIN BERNETTI
VOYO logo

Serena i Venus Williams u prošlosti su padale na doping testu? Vijest koja je odjeknula teniskim svijetom, ali koja je vjerojatno samo plod ruske osvete zbog toga što je svim ruskim paraolimpijcima zabranjen nastup u Riju jer je Međunarodni olimpijski odbor optužio Ruse za sustavno dopingiranje.

KRAJ VELIKE DOMINACIJE: Nakon 186 tjedana Serena Williams više nije prva, ogroman napredak Ane Konjuh!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi uzvraćaju udarac

Naime, Rusi su putem svojih hakera uzvratili udarac. Hakeri su na svojoj stranici objavili dokumente Svjetske antidopinške agencije (WADA) koji navodno pokazuju da su sestre Williams, Serena i Venus, pale na doping testu. Serena, koja godinama dominira svjetskim tenisom, navodno je na doping testu pala 2010., 2014. i 2015. godine, a njena sestra Venus je padala od 2010. do 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjena sredstva

Navodno su sva sredstva koja su pronađena u njihovim tijelima na "crnoj listi" WADA-e, ali je napravljen izuzetak te je navedeno da su sestre to uzimale kao dopuštenu terapiju.

"One su koristile zabranjena sredstva koja se nalaze na crnoj listi Wade, ali pod izlikom da su ta sredstva korištena za liječenje. Drugim riječima, doslovno su dobili dopuštenje za doping. Ovo je dokaz da su WADA i IOC koruptirani i potkupljivi", tvrdi se na hakerskoj stranici Fancy Bears.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Rusi tvrde da je zataškano dopingiranje Simone Biles, američke gimnastičarke koja je u Riju osvojila četiri zlatne medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo