ČESTITAMO! / Hrvatsko-ukrajinska kombinacija pokorila konkurenciju: Treći Wimbledon za hrvatskog tenisača

Image
Foto: profimedia

Bila je to velika borba u tri seta...

13.7.2023.
21:32
profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Mate Pavić i ukrajinska tenisačica Ljudmila Kičenok pobjednici su Wimbledona u konkurenciji mješovitih parova, a do naslova su stigli pobjedivši u finalu Belgijca Jorana Vliegena i Kineskinju Xu Yifan sa 6-4, 6-7 (9), 6-3 nakon dva sata i sedam minuta borbe. 

Image
NA SUPROTNIM STRANAMA /

Wimbledon čudne priče piše: Pavić nakon preokreta izbacio Mektića, prošao još jedan Hrvat

Image
NA SUPROTNIM STRANAMA /

Wimbledon čudne priče piše: Pavić nakon preokreta izbacio Mektića, prošao još jedan Hrvat

Za 30-godišnjeg Matu Pavića ovo je treći Grand Slam naslov u mješovitim parovima, a prvi u All England Clubu, dok je njegova vršnjakinja Ljudmila Kičenok u svom prvom finalu došla do prvog trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić i Kičenok su bili bolji par u prvom setu, a bolju su igru materijalizirali 'breakom' u sedmom gemu za vodstvo 4-3. To je hrvatsko-ukrajinskom paru bilo dovoljno za osvajanje prve dionice dvoboja.

Propustili meč loptu, ali nisu posustali

U drugom setu je vođena izjednačena borba, a jedinu priliku za 'break' ponovno su imali Pavić i Kičenok u trećem gemu. No, ostali su bez realizacije pa je odluka o pobjedniku drrugog seta pala u 'tie-breaku'. Hrvatsko-ukrajinska kombinacija je povela 2-0, ali su Vliegen i Xu osvojili sljedeća tri poena. Nakon što su spasili dvije set-lopte belgijsko-kineskog para, Pavić i Kičenok su pri vodstvu 8-7 došli do prve meč-lopte. Ostali su bez realizacije, a Vliegen i Xu su izborili treći set iskoristivši četvrtu set-loptu za 11-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić i Kičenok su izdržali i treći set bez da su bili suočeni s prijetnjom na servisu pa im je 'break' u osmom gemu donio priliku za pobjedu. Na servisu je bio Mate Pavić i vrlo sigurno, uz gubitak jednog poena, odveo hrvatsko-ukrajinski par do trijumfa.

Za 30-godišnjeg Splićanina to je ukupno šesti seniorski Grand Slam naslov, jer je tri osvojio i u konkurenciji muških parova: Australian Open 2018. s Austrijancem Oliverom Marachom, US Open 2020. s Brazilcem Brunom Soaresom i Wimbledon 2021. s Nikolom Mektićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo