Čilić prvi put igrao protiv Gasqueta i izgubio

Francuski tenisač Richard Gasquet razlog je što je najbolji hrvatski igrač Marin Čilić u osmini finala došao do kraja svog ovogodišnjeg puta na ATP turniru iz Masters serije 1000 u Monte Carlu.

18.4.2013.
15:57
VOYO logo

Poslije jednog sata i 40 minuta igre, u prvom međusobnom meču u karijeri, Gasquet je slavio 7:5, 6:4, ostavši mirniji u ključnim trenucima i prvog i drugog seta.

Čilić je imao šanse nauditi devetom igraču svijeta, ali je svaki put ostajao kratak u presudnim trenucima. Kod 6:5 je u prvom setu servirao za ostanak u prvoj dionici, dok je kod 5:4 u drugom setu servirao po prvi puta da ostane u meču. No, oba je puta gubio početni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije prvog osvojenog gema Gasqueta u meču uslijedila su četiri s po dva breaka na obje strane. Potom su se 9. i 11. tenisač svijeta ustabilili na servisu, ali je Čilić posustao kod 6:5. Takav kraj seta definitivno je utjecao na početak drugoga, pa je tako Francuz poveo 3:0.

No, Čilić se vratio do 3:3 i zaigrao, činilo se, dosta čvršće, precizinije i odlučnije. No, kod 5:4 za Gasqueta hrvatski je tenisač odservirao duplu, Francuz je jednom odlično reagirao na skraćenu loptu, u jednoj bekhend izmjeni je opet bio bolji Francuz, da bi na kraju Čilić forhend poslao u aut za okončanje meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je Gasquet iskoristio pet od devet break-lopti, a Čilić tri od pet. Čilić se, inače, mučio u igri nakon drugog servisa, nakon čega je osvojio 45 posto poena (14 od 31). Novi Gasquetov suparnik je Talijan Fabio Fognini.

Iz turnira je ispao i drugi tenisač svijeta Andy Murray i to na posve nekarakterističan način. Uhvatio je u samo 58 minuta igre tek tri gema protiv Stanislasa Wawrinke. Švicarac je slavio 6:1, 6:2, bez da je izgubio i jedan servis tijekom meča (dvije break-lopte su ostale neiskorištene od strane Britanca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka je ovim smanjio na 8-5 u međusobnim omjerima, ali i došao do 3-0 kada su u pitanju ogledi na zemljanoj podlozi protiv Britanca.

Gasquet (7) - Čilić (9) 7-5, 6-4 Wawrinka (13) - Murray (2) 6-1, 6-2 Nadal (3) - Kohlschreiber (16) 6-2, 6-4 Dimitrov - Mayer 6-2, 6-4 Fognini - Berdych (4) 6-4, 6-2 Tsonga (6) - Melzer 6-3, 6-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo