POVRATAK IZ SNOVA /

Kakav majstor! Marin Čilić osvojio ATP u Kini i ispisao povijest: 'Ponosan sam na titulu'

Image
Foto: profimedia

Marin je napokon uhvatio ritam nakon dvije godine i to je okrunio novim naslovom

24.9.2024.
16:32
profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je trenutačno 373. na ATP ljestvici, osvojio je naslov na teniskom ATP turniru u Huanghzouu nakon što je u u finalu ATP turnira u kineskom Huangzhou 7-6(5), 7-6(5) pobijedio 43. tenisača svijeta Zhizhena Zhana iz Kine. 

Image
PONUĐEN VELIKI STRUČNJAK /

Iznenađenje na Maksimiru: Dinamo preuzima trener koji je radio čuda u Francuskoj?

Image
PONUĐEN VELIKI STRUČNJAK /

Iznenađenje na Maksimiru: Dinamo preuzima trener koji je radio čuda u Francuskoj?

U vrlo neizvjesnom meču, koji je trajao sat i 53 minute, oba su seta odlučena u tie breaku. U prvom setu ni jedan tenisač nije izgubio svoj prvi servis, a i u tie breaku je bilo slično do 5-5 kada je Čilić napravio mini break. Nakon toga je Čilić dobio i svoj servis pa i set. Drugi je set bio nalik prvome, ni jedan tenisač nije izgubio svoj servis do tie breaka u kojem je opet bolji bio Čilić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u meču sevirao 18 aseva, a kineski tenisač 14. Obojica su dva puta spasili svoj serivis, Čilić je imao više winnersa, 34, ali i više neprisiljenih grešaka 14, za razliku od Zhana - 14 winnersa, devet neprisiljenih grešaka. 

Čilić je u svom 37. ATP finalu u karijeri, i prvom nakon Tel Aviva 2022., osvojio svoj 21. naslov u karijeri. Zadnji naslov prije ovog osvojio je u Sankt Peterburgu 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Hvala prvenstveno mojoj obitelji i svima koji su bili uz mene u posljednje vrijeme. Nakon teškog razdoblja i dvije operacije nevjerojatan je osjećaj osvojiti turnir. Ponosan sam zbog ove titule, ali i zbog svih ljudi koji su mi bili potpora i gurali me prema naprijed. Oni su bili moja snaga“, rekao je Čilić koji će tijekom ovog vikenda proslaviti 36. rođendan.

„Oba finalna seta su bila potpuno izjednačena. Baš u ničemu nisam bio bolji od Zhanga, doslovno su odlučivale sitnice. Vjerojatno sam imao tek malo više sreće. Obojica smo odlično servirali, a veliku zahvalu imam i za organizatore koji su mi dali pozivnicu i omogućili mi da ostvarim ovu, za mene, uistinu veliku pobjedu“, zaključio je Čilić koji je prije deset godina osvojio i jedinu Grand Slam krunu u karijeri, US Open.

Tada je u finalnom meču u New Yorku pobijedio Japanca Keija Nishikorija, a zanimljivo da bi Čilić sada trebao preseliti na ATP turnir u Tokio gdje bi mu baš Nishikori trebao biti suparnik na samom startu.

POGLEDAJTE VIDEO: Sandrino Starčević otkrio zašto su laktovi najopasnije oružje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo