PONUĐEN VELIKI STRUČNJAK /

Iznenađenje na Maksimiru: Dinamo preuzima trener koji je radio čuda u Francuskoj?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vodstvo Plavih suzilo je izbor, a sada se kao ozbiljnu opciju razmatra nešto što već dugo nije viđeno na Maksimiru

24.9.2024.
16:19
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Potraga za trenerom Dinama još uvijek traje, a tko će preuzeti momčad nakon smjene Sergeja Jakirovića pitanje je na koje velika većina nogometnih zaljubljenika u Hrvatskoj traži odgovor.

Image
SADA NE SMIJU KIKSATI /

Dinamo nakon dva debakla igra s niželigašem: 'Nije jednostavno, imamo i problema'

Image
SADA NE SMIJU KIKSATI /

Dinamo nakon dva debakla igra s niželigašem: 'Nije jednostavno, imamo i problema'

Nakon šokantnog poraza od Slaven Belupa svima je postalo jasno kako trener na Maksimir mora doći što prije, a kako smo već pisali Nenad Bjelica bi se vrlo lako mogao vratiti na klupu Plavih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, veliki kandidat uz Bjelicu je i bivši trener PSG-a te Lyona, Paul Le Guen (60). Francuski stručnjak koji je bez posla u zadnje dvije godine nakon što mu je završio trogodišnji mandat u francuskoj Drugoj ligi na klupi Le Havrea.

Taj mandat nije završio bajno jer Le Guen nije izborio promociju u Ligue 1, no pogleda li se njegova karijera jasno je kako se radi o vrlo kvalitetnom stručnjaku s velikim uspjesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupi Lyona je primjerice od 2002. uzeo tri uzastopna naslova prvaka Francuske i dogurao do četvrtfinala Lige prvaka. Bilo je to, doduše, prije oko 20 godina, no u karijeri je vodio i PSG te reprezentaciju Kameruna.

HNL na francuski način

Francuzi su već napunili svlačionicu Dinama u igračima kao što su Théophile-Catherine, Bernauer, Pierre-Gabriel i Mbuku, a sada je vodstvu Dinama ponuđen i francuski trener. Francuski bi se dakle mogao pričati 'na veliko' u HNL-u jer je eto i Hajduk uzeo Francuza za sportskog direktora u Francoisu Vitaliju.

Ostaje za vidjeti za koga će se u Dinamu odlučiti, a za očekivati je da se ime novog trenera nikako neće objaviti prije utakmice Kupa u srijedu kada Dinamo gostuje kod Banjolea. No, možda već subotnju utakmicu prvenstva protiv Lokomotive bude vodio novi trener.

Stranac na klupi Dinama nije viđen još otkako je Argentinac Osvaldo Ardiles vodio momčad (08. lipnja 1999. do 29. listopada 1999.). U međuvremenu je tu bio naravno i Bugarin Ivajlo Petev (29. rujna 2016. do 13. srpnja 2017.), no u svlačionici Plavih tada se nije pričao strani jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamova prva presica nakon smjene Jakirovića: 'Ova je odluka trenutačno najbolja za klub'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo