NESLUŽBENO DOZNAJEMO /

Nenad Bjelica novi trener Dinama? Poznato i do kad će voditi prvu momčad

Image
Foto: Profimedia

Nenad Bjelica u Dinamu do 30. 6. 2026.? Najnovija je informacija koja je došla do nas, a koja se počela širiti i društvenim mrežama

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

25.9.2024.
13:50
Profimedia
VOYO logo

Dinamo još uvijek nema trenera, ali potraga je, ako ćemo vjerovati informacijama koje dolaze iz nogometnih kuloara - gotova.

Image
POBJEDOM KROZ BANJOLE /

Dinamo teže od očekivanog do prekida crne serije: Ademi potvrdio prolazak u 86. minuti i posvetio gol Boysima

Image
POBJEDOM KROZ BANJOLE /

Dinamo teže od očekivanog do prekida crne serije: Ademi potvrdio prolazak u 86. minuti i posvetio gol Boysima

Prema informacijama koje su došle do nas iz pouzdanih izvora, doduše neslužbenih, Nenad Bjelica i Dinamo dogovorili su se, ostali su još samo detalji i Neno bi trebao potpisati ugovor (neki izvori govore kako je već i potpisao) do 30. 6. 2026.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica će, ako se ne dogodi neki veliki preokret, na Dinamovoj klupi naslijediti Sergeja Jakirovića, osvajača duple krune koji je smijenjen nakon debakla protiv Bayerna (9:2).

Naravno, sve je još u sferi spekulacija jer nema još službene potvrde iz kluba, svakodnevno iz sata u sat pristižu nove informacije, ali informacija o Bjeličinom povratku u Maksimir provjerena je. Iz kluba su nam poručili kako će novi trener biti objavljen kad 13 članova Izvršnog odbora kluba amenuju posao, odnosno - odobre ga. Kao i da to sami nismo znali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom i na utakmicu s Banjolama u Kupu danas posljepodne, čini se da će službena potraga biti okončana nakon utakmica, najranije u četvrtak. Pisali smo jučer kako je Nenad Bjelica vrlo blizu potpisivanja ugovora, a i kroz razne medijske napise mogli smo vidjeti kako su u Maksimiru skratili popis na svega tri kandidata.

Apsolutni favorit za klupu Dinama je bio Nenad Bjelica, dok su se spominjala i dva stranca. Vrlo vjerojatno se radilo o Paul Le Guenu, uglednom francuskom stručnjaku koji je vodio Olympique Lyon, PSG i Glasgow Rangers, a u igri je bilo i jedno jako strano nogometno ime.

Bjelica se tako očito vraća u Maksimir, nakon što je trener maksimirskog kluba bio od 2018. do 2020. godine i u tome periodu napravio jako dobre stvari. Bjelica je Dinamo vodio u 100 utakmica, izborio je europsko proljeće i osvajao 2.31 bod po utakmici. Bez posla je otkako je u svibnju napustio Union Berlin.

U trenerskoj karijeri, uz Dinamo i Union, vodio je austrijske klubove Kartnen, Lustenau, WAC, Austriju Beč, talijansku Speziju, poljski Lech, Osijek i Trabzonspor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Jerko Leko gostovao je u podcastu Net.hr-a kod Silvija Maksana i govorio o karijeri, Dinamu, svim aktualnostima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo