POBJEDOM KROZ BANJOLE /

Dinamo teže od očekivanog do prekida crne serije: Ademi potvrdio prolazak u 86. minuti i posvetio gol Boysima

Image
Foto: Pixsell

Tekstualni prijenos utakmice Banjole - Dinamo mogli ste pratiti na portalu Net.hr

25.9.2024.
14:36
Pixsell
VOYO logo

Nogometaši Dinama s 1-3 (1-2) pobijedili su u gostima Banjole i plasirali se u osminu finala Hrvatskog kupa. Strijelci za goste bili su Špikić (6.), Kulenović (10.) te Ademi (86.), dok je pogodak kojeg će Banjole zauvijek pamtiti postigao Kamenički u 34. minuti.

 KRAJ

Hrvatski kup, 1/16 finala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banjole - Dinamo 1:3

Banjole: Tepšić - Kamenički, Hoxha, Ćosić, Vujica - Dadić, Ivanošić - Hairlahović, Salihović, Antanasković - Miljanić

Dinamo: Zagorac - Pierre-Gabriel, Ristovski, Torrente, Ogiwara - Pavić - Špikić, Kačavenda, Stojković, Hoxha - Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u drugoj minuti lijepo je po strani prošao Hoxha i poslao loptu u sredinu, a Kačavendin udarac na praktički prazna vrata prsima je odbio jedan od domaćih nogometaša. Plavi su dominaciju okrunili već u šestoj minuti utakmice kada je Kačavenda poslao loptu u prostor koju je pokupio Špikić, a krilni napadač zagrebačke momčadi bez poteškoća je matirao Tepšića za 0-1. Igrala se deseta minuta kada je Dinamo udvostručio prednost, a Špikić je ovog puta bio u ulozi asistenta, a dok je mrežu zatresao Kulenović.

Zatitrala su srca navijačima Banjola kada je nakon jednog kornera glavom pucao Miljenić, ali lopta je otišla ravno u ruke Zagorca. U 22. minuti opet su prijetili igrači Banjola, ali dosuđeno je zaleđe, a ostaje pitanje je li lopta uopće prešla gol-crtu. Kulenović je u 30. minuti imao priliku zabiti svoj drugi gol i povisiti na 0-3, ali prvo je njegov udarac odbio Tepšić, a zatim je iz nezahvalne pozicije Kulenović gađao u prazna vrata i pogodio vratnicu. Kulenovićev promašaj tek četiri minute kasnije kaznio je domaći sastav. Nakon pomutnje u obrani Dinama na loptu je natrčao Kamenički i zakucao je pokraj Zagorca koji je zatim poludio na svoje suigrače. Stojković je samo tri minute kasnije fenomenalno pucao s ruba kaznenog prostora, ali loptu je iz samih rašlji izvadio Tepšić. Arber Hoxha imao je stopostotnu priliku u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali njegov udarac otišao je pokraj vrata te se na odmor otišlo s 1-2 za goste.

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Na prvo uzbuđenje u nastavku čekalo se do 52. minute kada je prekrasnu dugu loptu Ogiware prihvatio Špikić, a strijelac prvog gola na utakmici pucao je s ruba kaznenog prostora tik iznad grede. Nastavili su Plavi prijetiti domaćinima kada je u 61. minuti Cordoba snažno opalio, ali je to otišlo pored gola. Novu su priliku gosti imali u 72. minuti kada je Ademi proslijedio do Kulenovića koji je to raspalio preko gola. Pitanje pobjednika riješeno je u 86. minuti kada je Ademi glavom u mrežu pospremio ubačaj Pierrea-Gabriela, a zatim podigao ruke prema Bad Blue Boysima i poljubio sveti grb. Novi pogodak mogao je u idućem napadu postići i Cordoba, ali je Petkovićevu asistenciju upropastio na neslavan način promašivši prazna vrata s vrha peterca.

Najava:

Dinamo u srijedu (početak u 16 sati) gostuje kod četvrtoligaša Banjola u šesnaestini finala Kupa. Plavi u ovaj susret ulaze nakon dva katastrofalna poraza. Prvo su doživjeli debakl na gostovanju kod Bayerna (9:2) u Ligi prvaka, a nakon toga ih je u HNL-u Slaven Belupo pobijedio u Koprivnici 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutni smo favoriti. No, svjesni smo i činjenice da je Kup hirovito natjecanje. Priprema za tu utakmicu je maksimalno profesionalna. Radimo na psihološkim i fizičkim stvarima. Vjerujem da ćemo biti spremni."

"Imamo i problema s ozljedama i bolestima, tako da neki igrači koji nisu u posljednjim utakmicama imali priliku puno igrati, sutra će dobiti svoju priliku i nadam se da će ju iskoristiti. Juniore nismo priključivali, oni imaju svoju utakmicu u Engleskoj, tako da ovoga puta nisu mogli biti s nama", poručio je privremeni trener Dinama Sandro Perković u najavi susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo