Ovo je stiglo do New Yorka: 'Slavilo se kao da je SP u nogometu!'

'Nestvarno mi je da me se zove Grand Slam pobjednikom. O ovom sam sanjao cijeli zivot. I onda, odjednom sve se pocelo mjenjati posljednjih nekoliko dana. Moj tenis pogotovo...

9.9.2014.
9:51
VOYO logo

"U petom setu protiv Simona poceo sam igrati apsolutno nevjerojatno. Nakon toga nanizao sam tih nekoliko velikih pobjeda i evo me ovdje. Ovo je veliki trenutak za mene i moj tim. Vjerovao sam u sebe kao i oni i nikad nismo odustali. Ovo je za mene vrh svijeta".

Odmah nakon meca zahvalio je Goranu Ivanisevicu, novom treneru koji ga je u godinu dana promijenio i igracki i mentalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo zajedno tocno godinu dana, a vjerujete mi, radili smo zestoko. Mnogo smo radili na fizickoj pripremi i snazi. Goran mi je dodao i neke finese, nove poteze u mojoj igri i napravio je od mene mnogo boljeg tenisaca".

//www.youtube.com/embed/qxZE0bIkJmE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilic je vec u mladim danima proglasavam kandidatom za TOP 5 svjetskog tenisa, no bilo je tijekom godinama puno koraka unatrag, borbe sa samim sobom...

"Vjecno sam bio u kovitlanju izmedu 15 i 25 mjesta. Stvari bi nekoliko dana bile dobre, a onda bi krenula losa serija. Stalno gore - dolje... Na srecu, to je ocito za mene bilo inspirativno. Dosta deckiju u takvim trenutcima puca, gube motivaciju, tesko im se posvetiti radu kad nema napretka. Sva sreca da je taj period za mene ocito bio inspirativan. Vjerovao sam da mogu ciniti velike stvari, a ovo je samo dokaz tomu. Ova posljednja tri meca je kruna svega. Sve sto sam trebao uciniti, ucinio sam savreseno", rekao je Cilic pa se osvrnuo na najteze razdoblje u svojoj karijeri, kad je bio lazno optuzen za uzimanje dopinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je tesko, no i to mi je vjerojatno pomoglo da steknem mentalnu cvrstocu. Stvari su se nakon toga znacajno promijenili, a ja sam odlucio uzivati u svakom trenutku na terenu i biti mnogo opusteniji".

//www.youtube.com/embed/qE61vjRQl34

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, onda se krenulo na ljepse teme. Slavlje u Hrvatskoj i Hercegovini, posebno u rodnom Medugorju trajalo je do dugo u noc, a mobiteli su se uzarili. Vec za vrijeme presice, Marinu je nekoliko puta zvonio mobitel. Novinare je zanimalo tko je....

"Zvao me kum koji mi je rekao da ne mogu niti zamisliti kako su slavili moj naslov. Kaze da su svi bili zaljepljeni za televizor, kao kada je bilo SP u nogometu. Veliko im hvala svima za podrsku i sto su vjerovali u mene. Ovo je poseban dana za mene, poseban dan za cijelu Hrvatsku...", rekao je Cilic i za kraj otkrio koga je pokusavao nazvati za vrijeme svecane ceremonije proglasenja pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam nazvati svoju obitelj u domovini, ali su me prekinuli zbog ceremeonije. Nazvao sam ih kasnije da im zahvalim za sve sto su ucinili za mene. Rekli su mi da je bilo ogromno slavlje".

Gdje cete slaviti, pitali su novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo slaviti uzduz i poprijeko cijelog Manhattana. Nadam se da nece biti previse zestoko, pa da nakon toga moraju snimiti film 'Mamurluk 4'", nasalio se Cilic.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo