Ljubo: Nadal je nemoćan protiv Đokovića!

Uoči početka Roland Garrosa, samo je jedno pitanje: Nadal ili Đoković? 'Teško je reći. Turnir traje dva tjedna, svašta se može dogoditi. Obojica žele ovaj naslov.

22.5.2011.
0:21
VOYO logo

Đoković u Parizu juri rekord Johna McEnroea od 42 uzastopne pobjede na početku sezone (trenutačno ih ima 37), dok Nadal ima priliku dostići legendarnog Borga, koji je osvojio šest kruna najboljeg na neslužbenom teniskom svjetskom prvenstvu na zemlji. Izgledi ostalih doista su simbolični, posebice se to odnosi na ovogodišnji hrvatski kvintet.

Prijašnjih je godina najbolje rezultate na drugom Grand Slamu sezone ostvarivao Čilić. Pariz je za njega poseban, ovdje je sa 16 godina 2005. osvojio juniorski naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pariz mi je zbog toga ostao u posebnom sjećanju. Ipak, draži su mi seniorski nastupi, gdje sam u posljednje dvije godine igro vrlo dobro, dva puta stigao do 4. kola. Turnir i atmosfera oko njega jako mi odgovaraju, kao i brže lopte i tereni. Super sam se spremio - volim igrati na četiri najveća turnira, igra se na tri dobivena seta, što svemu daje posebnu draž", objašnjava Marin (20. nositelj turnira), koji na startu ne bi smio imati problema sa Španjolcem Ramirezom Hidalgom.

Mogao bi i ove godine dohvatiti osminu finala, gdje će ga vjerojatno čekati Čeh Berdych.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji veliki uspjeh hrvatskog tenisa u Parizu režirao je Ivan Ljubičić (32), koji je 2006. igrao u polufinalu (Nadal).

Dvanaesti put u Parizu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako možda zemlja nije najbolja za moju igru, ovo mi je najdraži turnir. Pored jedinog polufinala na Grand Slamovima, tu sam ostvario i jednu od najdražih pobjeda karijere, kad sam 2008. u 3. kolu okrenuo 0:2 u setovima protiv Davidenka", kaže Ljubo, kojem je ovo 12. nastup u Parizu. Za razliku od Čilića, on ima svog favorita za naslov.

"Đoković je najbliži kruni. Ove je godine četiri puta dobio Nadala, Rafa je toliko nemoćan u mečevima s njim da mu je najveća nada da netko Novaka izbaci prije finala. Ako obojica dođu do kraja, favorit je Đoković", smatra Ljubičić, koji u prvom kolu ne bi trebao imati pretežak zadatak protiv Indijca Somdeva Devvarmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović: Po iznenađenje s Del Potrom; Veić: Ovo je tek početak

Uz Čilića i Ljubičića, na Roland Garrosu igraju još trojica Hrvata – Ivo Karlović, Ivan Dodig i Antonio Veić (prošao kvalifikacije), dok je Mirjana Lučić (igra sa Šarapovom) naša jedina predstavnica u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored Lučićeve, najteži posao čeka Diva sa Šalate.

"Del Potro, teško da je moglo gore. Ništa, očito mi ne preostaje ništa nego napraviti iznenađenje", sa smiješkom će Ivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Dodig u 1. kolu igra protiv Španjolca Perea Ribe.

"On je specijalist na zemlji. Izgubio sam prije tri godine u Međugorju, no danas sam daleko bolji igrač. Bit će borbe", kratko će Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonio Veić u nedjelju igra protiv Urugvajca Pabla Cuevasa.

"Prošao sam kvalifikacije, no ovo je tek moj početak. Mogu još i bolje. Protiv Cuevasa nema opuštanja", pun je samopouzdanja Veić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo