Ljubičić ipak nemoćan protiv Nadala!

Ivan Ljubičić poražen je u osmini finala Roland Garrosa od Španjolca Rafaela Nadala. Španjolac je nakon dva sata i 26 minuta igre slavio sa 7:5, 6:3 i 6:3.

30.5.2011.
18:56
VOYO logo

Nadal je tako nakon Atonija Veića s Roland Garrosa izbacio još jednog Hrvata pa na ovom Grand Slamu više nema naših predstavnika u pojedinačnom ždrijebu.

Previše je bilo pogrešaka (čak 48 u tri seta, Nadal dvostruko manje), previše prilika Španjolcu na vlastiti servis (suparniku dopustio 20 break-lopti) da bi Ljubičić od tog dvoboja mogao očekivati više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su zbog visoke temperature uvjeti na terenu bili 'brži' od uobičajenih, što je pogodovalo našem tenisaču, to se na terenu nije previše osjetilo. Nakon prva dva meča na turniru (Isner i Andujar) u kojima je pokazao dosta slabosti, Španjolac je protiv hrvatskih tenisača ponovo pokazao da je uhvatio pravi ritam u Parizu.

Ljubičić, najstariji tenisač u osmini finala (32 godine i 2 mjeseca), očekivano je pružio veći otpor od Veića, no nije Nadalu zadao previše problema. Najopasnije je djelovao u prvom setu kad je vodio 5:4 i na servis suparnika bio dva poena udaljen od seta (30:30). Nakon tog trenutka držao se do prednosti od 3:2 u drugoj dionici, da bi zatim podlegao pritisku Španjolca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Robin Soderling ostaje jedini tenisač koji je prekinuo Nadalovu vladavinu na Roland Garrosu. Šveđanin je porazio Španjolca u osmini finala 2009. godine i tako kasnije omogućio Federeru put do jedine krune koja mu je nedostajala u karijeri. Nadal sada u Parizu od prvog nastupa 2005. ima omjer od čak 42 pobjede, uz jedan poraz.

Vezani članci:

arti-201105300705006 arti-201105280320006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo