LICEMJERNI MURRAY: / Popljuvao Đokovića iako postoji dokaz da je upravo on seksist

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK, GLYN KIRK

Britanski tenisač Andy Murray bio je jedan od prvih tenisača koji su javno iskritizirali Novaka Đokovića zbog njegove date izjave na temu zarade muškaraca i žena u svjetskom tenisu.

24.3.2016.
9:45
AFP, GLYN KIRK, GLYN KIRK
VOYO logo

Podsjetimo, Novak Đoković ponovno je otvorio vječnu temu o ravnopravnosti spolova u tenisu. Bivši direktor turnira u Indian Wellsu Raymond Moore, izjavio da ženski WTA Tour jaše na valu muškog tenisa, te da bi tenisačice trebale na koljenima zahvaljivati Bogu što postoje Roger Federer i Rafael Nadal koji nose cijeli sport.

Izazvalo je to velike prijepore, dosta je onih koji su osudili i koji se ne slažu sa Mooreovim riječima, a u raspravu se uključio i najbolji tenisač svijeta Đoković. Prvi reket svjetskog tenisa kazao je da Mooreova izjava nije bila politički korektna, ali je i istaknuo da bi muškarci ipak trebali dobivati veće nagrade na turnirima. To je objasnio riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka pokazala pravu istinu

“Statistika pokazuje da znatno više gledatelja dolazi na muške mečeve. Mislim da je to jedan od razloga zašto bismo trebali imati veći nagradni fond. Sve dok je tako, sve dok imamo dostupne statistike i podatke o tome tko privlači veću pažnju, više gledatelja, tko prodaje više ulaznica, mislim da bi nagrade trebale biti poštenije raspoređene”, rekao je Đoković nakon finala u kojem je deklasirao Kanađanina Miloša Raonića sa 6:2, 6:0.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Nakon toga, u javnosti se pojavila snimka sporne presice nakon spomenutog finalnog meča s kojom je na vidjelo izašla prava istina. Britanci nisu bili prenijeli sve njegove izjave, izvukli su samo ovu spornu iz konteksta i Đoković se našao na stupu srama. Kasnije se Nole obratio teniskom svijetu svojim pismom na društvenim mrežama, u kojem se javno ispričao zbog svoje izjave i istaknuo kako on nije to tako mislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVIJET SAD KONAČNO MOŽE OTVORITI OČI: /

Otkrivena prava istina o Novaku Đokoviću

Image
SVIJET SAD KONAČNO MOŽE OTVORITI OČI: /

Otkrivena prava istina o Novaku Đokoviću

Murray nagazio na Đokovića

Škotski tenisač bio je jedan od onih koji su iskritizirali Đokovića i optužiLI ga da je seksist, a prije nekoliko godina Britanac je itekako pokazao svoj seksistički stav, za razliku od Đokovića čija je izjava izvućena iz konteksta.

"Uopće ovdje nije pitanje tko je inferiorniji. Ja ovdje vidim dva različita sporta i samo zbog činjenice da mi muškarci igramo pet setova. Ne kažem da mi, muškarci, treniramo napornije od žena, ali ako moramo trenirati da bismo igrali po pet setova, sigurno da postoji razlika između muškog i ženskog tenisa. To je kao da netko trenira trčanje na 400 metara, a drugi na 600 metara. Mislim da bi žene trebale igrati mečeve na tri dobivena seta. Možda ne bi morale igrati takav format od prvog kola. Ali, mislim da bi se trebalo promijeniti ili da mi igramo na dva dobijena seta ili tenisačice da igraju na tri. Moje mišljenje je da se muški tenis više žali zbog te činjenice, nego samog novca koji dobijamo mi, a i one", rekao je Murray tada u intervjuu za New York Times i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek sam volio to što se na Grand Slamovima igra na tri dobivena seta, to ih čini posebnim turnirima. Volio bih da takvo pravilo bude i za muškarce i za žene. Tako je bilo ranije, u finalima, tako da nije da žene ne mogu igrati pet setova. Mogu. Steffi Graf i Martina Navratilova bile su nevjerojatne tenisačice u svoje vrijeme, one su to mogle", dao je do znanja Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo