Bliži se finale Davis Cupa / Krajan za RTL: 'Neće biti lako nadjačati 25 tisuća Francuza i znamo da nas očekuje paklena atmosfera'

Hrvatska i Francuska sljedećeg će vikenda u Lilleu u trodnevnoj teniskoj poslastici igrati za naslov najbolje teniske reprezentacije na svijetu

17.11.2018.
20:14
VOYO logo

"Idemo u taj pohod i rekao bih da smo lagani favoriti, makar je teško u finalu stavljati nekoga u ulogu favorita. francuska nije kompletna, imaju nekoliko otkaza, ali zasluženo su došli do finala. Oni su trenutno najbolja ekipa na svijetu", rekao je Krajan.

Glavne hrvatske uzdanice Marin Čilić i Borna Ćorić već neko vrijeme nisu igrali na zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam se s Bornom i Marinom. Nadam se da će Borna uspjeti odraditi koji trening na zemlji jer priprema za tu podlogu traje nešto duže i upravo zato su Francuzi išli na tu podlogu. Znali su da će naši igrači biti na Mastersu. Naša priprema neće biti idealna, no naši igrači su to već par puta prošli, imaju tog iskustva i lako se prilagode", kazao je izbornik Hrvatske.

Za Francusku neće nastupiti tri najbolja igrača - Monfils, Gasquet i Simon, što bi hrvatskim tenisačima tebalu uvelike olakšati nastup u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idu nam u prilog njihovi izostanci. najteži udarac za njih bio je izostanak Gasqueta zbog kojeg su i stavili zemljanu podlogu", rekao je Krajan za RTL.

Jaka podrška s tribina bit će velik faktor u finalu Davis Cupa. Izbornik priželjkuje da se ponovi atmosfera koju smo vidjeli u Zadru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko god da nas bude, neće biti lako nadjačati 25 tisuća Francuza i znamo da nas očekuje paklena atmosfera. S druge strane, momci su često igrali u takvim uvjetima. Svi znamo kakav je Borna kad se naloži, makar i publika bila protiv njega", rekao je Krajan.

Na pitanje je li ovo Hrvatskoj najbolja prilika da dođe do "salatare", izbornik Krajan odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na papiru dobro izgledamo, dečki su u formi i uz te neke njihove otkaze smo u poziciji favorita, a ta neiskorištena prilika iz 2006. godine nas dodatno motivira. Pogotovo Marina koji je doživio onaj nesretan poraz od Del Porta", Zaključio je izbornik Krajan.

Hrvatska i Francuska sljedećeg će vikenda u Lilleu u trodnevnoj teniskoj poslastici igrati za naslov najbolje teniske reprezentacije na svijetu te će jedna od te dvije reprezentacije ući u povijest kao posljednja koja je naslov osvojila po "starim pravilima" Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo