Karlović: 'Ovo mi je jedan od najboljih mečeva ikada'

Nakon prvog dana Davis Cup dvoboja 1. kola Svjetske skupine između teniskih reprezentacija Hrvatske i Japana rezultat je izjednačen na 1:1.

10.2.2012.
12:43
VOYO logo

Bio je to prvi međusobni ogled ove dvojice igrača koji je trajao tek jedan sat i 49 minuta igre. Div sa Šalate je oduzeo servis Japancu čak četiri puta, po jednom u prva dva seta i dva puta u trećem za laku pobjedu koja je Hrvatskoj donijela važan bod.

Karlović je zabio 18 asova, a Nishikoriju nije pružio niti jednu break-priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu oduzeo je servis protivniku u devetom gemu, u drugom u petom gemu nakon dvostruke pogreške Nishikorija.

Na taj je način Karlović donio prvi bod osvojen pod novim izbornikom Željkom Krajanom i spasio dan nakon poraza Ivana Dodiga u pet setova protiv Goa Soede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je na rasporedu igra parova. "Igrao sam odlično, pokušavao sam iskoristiti svaku priliku da odem naprijed. Nisam ulazio u dugačke izmjene s osnovne linije, jer je on u tome odličan. Zadovoljan sam igrom danas", rekao je Karlović nakon pobjede nad japanskim prvim reketom i dodao:

"Ovo mi je jedan od najboljih mečeva ikada u Davis Cupu. Osjećam da igram iz meča u meč sve bolje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Krajan, izbornik reprezentacije, je izjavio:

"Ovo je očekivan rezultat nakon prvog dana, ali s pomalo neočekivanim pobjednicima, jer se više očekivalo da će Dodig svladati Soedu a Nishikori Karlovića. Moglo je biti 2:0 za nas da je Dodig pobijedio, no drugi bi meč možda bio drugačiji. Ivan nema za čime žaliti, odigrao je odličan meč, šteta zbog break-lopte kod 5:3 u petom setu kada je bekhend paralelom išao na izravni poen i za malo promašio. Soeda je odigrao perfektno nakon što je napravio break u trećem setu. Ivo je cijeli meč odigrao perfektno, nije dao Keiu vremena da igra svoj tenis, da forhendom diktira poene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je sada bliži pobjedi Krajan je dodao: "Teško je reći. Više ćemo znati nakon subotnjih parova. Još ne znam tko će igrati za nas, tko za njih. Opcije imamo, to što su Lovro i Ivo prijavljeni za parove ne znači da će igrati. Moramo vidjeti s Ivanom kako se osjeća i hoće li biti spreman za parove."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo