Spasio ga je / Kako je Rafael Nadal s titulom na Australian Openu pomogao Novaku Đokoviću?

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoklović zadržao je status najboljeg tenisača na svijetu, a Marin Čilić napredovao je za jedno mjesto na novoj ATP ljestvici.

1.2.2022.
10:39
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković ostao je najbolji svjetski tenisač na novoj ATP ljestvici, a to mu je omogućio njegov veliki rival Rafael Nadal s pobjedom protiv Danila Medvedeva u finalu Australian Opena.

ATP ljestvica službena je ljestvica muških tenisača. S pobjedama i titulama na ATP turnirima, tenisači osvajaju bodove koji se zbrajaju za ljestvicu. Najviše bodova, jasno, donose Grand Slam turniri, pa onda Mastersi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S pobjedom na drugom uzastopnom Grand Slamu, Medvedev bi postao najbolji svjetski tenisač. Đoković je, s druge strane, izgubio bodove nakon što nije dobio dozvolu za obranu svoje titule u Australiji.

Nadal je uzeo porazio Medvedeva i time nastavio Đokovićev status kao prvoplasirani tenisač svijeta, dok je Nadal osnažnio svoj status kao peti tenisač svijeta, sa samo 300 bodova zaostatka za Stefanosom Tsitsipasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roger Federer pao je na 30. mjesto na ATP-ovoj ljestvici po prvi put nakon 21 godinu i 22 dana, odnosno davne 2001. godine. Federer se oporavlja od ozljede koljena i priprema se za nadolezeću sezonu na travi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo