U ČEMU JE TAJNA / Kako je moguće da je Đoković tako lako izgubio finale? Medvedevov trener otkrio taktiku kojom su svladali Novaka

Image
Foto: Profimedia

Đoković je imao jedinstvenu priliku osvojiti rekordni 21. Grand slam

13.9.2021.
21:51
Profimedia
VOYO logo

Ruski tenisač Danil Medvedev pobijedio je u finalu US Opena prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 6:4, 6:4, 6:4 i stao je na put velikom rekordu koji je Srbin ganjao na ovom turniru.

Đoković je imao jedinstvenu priliku osvojiti rekordni 21. Grand slam i biti prvi tenisač nakon 1969. godine koji je u kalendarskoj godini osvojio sva četiri Grand slama. Đoković je bio vidno umoran i pomalo nervozan od samog početka, a Medvedev je bio u top-formi. Rus gotovo da uopće nije griješio, kontrolirao je meč i konstantno napadao Srbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve je to bio dio taktike koju je Medvedev dogovorio sa svojim trenerom Gillesom Cervarom, a sada je trener otkrio kako su tako lako uspjeli svladati Đokovića.

Image
IZNENADIO SVE IZJAVOM /

Rekao je Đokoviću da je najveći u povijesti pa se naglo predomislio. Medvedev: 'Nikad to više neću reći'

Image
IZNENADIO SVE IZJAVOM /

Rekao je Đokoviću da je najveći u povijesti pa se naglo predomislio. Medvedev: 'Nikad to više neću reći'

Kako je nadmudrio Đokovića

"Nakon finala u Australiji imali smo dojam da Danil nije imao unutarnju snagu da pokaže najbolje od svoje igre, da bude još jači, posebice protiv igrača kao što je Novak. To smo morali promijeniti kako bismo u ovom finalu igru podigli na višu razinu. Znali smo da je Danil sposoban igrati najbolji mogući tenis, a ključ je bio u mentalnoj pripremi", kazao je trener ruskog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener je pojasnio kako je taktika bila da Medvedev Đokovića napada po sredini terena jer je to igra koja Novaku, očito, ne odgovara. Đoković voli kada ga protivnik napada lijevo ili desno i kada gađa kuteve, ali Medvedev je igrao po sredini i trener veli da je to bio ključ.

"Što se tiče igre, imali smo nekoliko strategija. Pogotovo da se igra što više prema sredini. Da ne otvara previše kut i trči s jedne na drugu stranu. Ovo nije čarolija. Lako je reći, ali nije lako to sprovesti u djelo. Morate igrati na svom najvišem nivou i morate imate kvalitetu u udarcima. Također, treba imati na umu da se ova strategija može lako promijeniti, jer je Novak igrač koji se vrlo brzo prilagodi. Zato smo morali biti pažljivi kako bismo znali u svakom trenutku što moramo raditi i znali smo da moramo imati nekoliko različitih taktika za različite situacije. Danil je to odradio fenomenalno, a jedan od ključeva pobjede je bio servis", pojasnio je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo