KAKAV PEH ZA HRVATSKU SENZACIJU: / Petra Martić servirala za meč, ali nije izdržala, Svitolina ide u četvrtfinale

Image
5.6.2017.
13:20
VOYO logo

Imala je 26-godišnjakinja iz Duća vodstvo 5:2 i 0:30 na servis suparnice, ali je Ukrajinka smogla snage za veliki povratak i preokret. Martić je do kraja servirala i za meč, ali se u potpunosti "raspala" osvojivši do kraja tek četiri poena i dvaput izgubivši servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobila dvije tenisačice iz Top 20

Tako je stao fenomenalni niz Petre Martić koja je na pariškom Grand Slamu skupila šest pobjeda, računajući i kvalifikacije. Dobila je Martić dvije tenisačice iz Topa 20, Amerikanku Madison Keys (12.), i Latvijku Anastasiju Sevastovu (19.) da bi niz stao na Svitolini (6. - WTA lista).

U međusobnim dvobojima Petre Martić i Eline Svitoline rezultat je 2-1 za Ukrajinku koja je obje pobjede protiv hrvatske tenisačice upisala na Roland Garrosu. Martić je u tri seta slavila 2013. u Katowicama, a godinu dana poslije nakon samo pet odigranih gemova (0-5) morala predati meč prvog kola u Roland Garrosu da bi sad izgubila u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svitolinu u četvrtfinalu čeka Rumunjka Simona Halep, treća tenisačica svijeta, koja je sa 6:1, 6:1 dobila Španolsku Carlu Suarez-Navarro.

S 290. na skočila na 126. poziciju

U Pariz je Martić došla kao 290. na svijetu, a sad je očekuje plasman na 126. mjesto. Osmina finala ogroman je uspjeh za tenisačicu koja je ove sezone nastupila samo na četiri turnira i to ITF razine, a iza nje je devetomjesečna stanka zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas igra i Marin Čilić

Na istom terenu igraju danas Marin Čilić i Kevin Anderson u osmini finala. Marin Čilić je Kevina Andersona pobijedio u pet od šest međusobnih dvoboja, dok je rezultat u mečevima na zemljanoj podlozi 1-1. Naš je tenisač slavio 2013. godine u Monte Carlu, a Anderson mu uzvratio nekoliko tjedana kasnije u Rimu. U oba meča na Grand Slam turnirima, 2009. na Australian Openu i 2014. na US Openu, naš je tenisač pobijedio u četiri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo