US OPEN / Jedna od najboljih tenisačica svijeta slomljena nakon poraza od 18-godišnjakinje: 'Ne znam kad ću opet igrati'

Image
Foto: Profimedia

Osaka je imala 7-5, 6-5 te je servirala za pobjedu. No, Fernandez je kompletnu situaciju okrenula i na kraju slavila

4.9.2021.
9:41
Profimedia
VOYO logo

Stefanos Tsitsipas i Naomi Osaka, treći nositelji u obje konkurencije US Opena, završili su sa svojim nastupom na posljednjem Grand Slam turniru godine u trećem kolu. Krivci su za to bile mlade, 18-godišnje nade.

Sjajni Španjolac Carlos Alcaraz, kojeg već određeno vrijeme prati epitet novog Rafe Nadala, svladao je Tsitsipasa u pet odličnih setova: 6-3, 4-6, 7-6(2), 0-6, 7-6(5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcaraz je u trećem setu meča spasio 2-5 i dobio tu dionicu u tie-breaku, a na isti način je okončan ključni peti set u kojem nije bio oduzetih servis gemova. Na kraju je mladi Španjolac imao za nijansu više snage i smirenosti u ključnim trenucima meča i osigurao sebi dvoboj osmine finala protiv Nijemca Gojowczyka.

Image
LAGANINI /

Umjesto da je u zatvoru, Mamić u lijepom društvu s tribina gleda utakmicu

Image
LAGANINI /

Umjesto da je u zatvoru, Mamić u lijepom društvu s tribina gleda utakmicu

Ispao je i peti nositelj Rus Andrej Rubljov. Njega je pobijedio domaći adut Frances Tiafoe u pet setova (6-1 peti set za Amerikanca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada 18-godišnja Kanađanka Leylah Fernandez, koja je u 1. kolu bila bolja od Hrvatice Konjuh, svladala je Japanku Naomi Osaku 5-7, 7-6(2), 6-4. Osaka je imala 7-5, 6-5 te je servirala za pobjedu. No, Fernandez je kompletnu situaciju okrenula i na kraju slavila. Podsjetimo kako je Osaka osvojila US Open 2018. i 2020. godine. Osaka nije najbolje podnijela poraz i najavila je da će se možda i ostaviti tenisa na neko vrijeme.

"U posljednje vrijeme kad pobjeđujem, nisam sretna nego više osjetim nekakvo olakšanje. Kad gubim, sam jako tužna i mislim da to sve skupa nije normalno. Nalazim se u trenutku svojeg života u kojem moram shvatiti što želim raditi. Iskreno, ne znam kad ću ponovno igrati tenis", rekla je nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić i Dodig idu dalje

Hrvatska tenisačica Petra Martić imala je uspješan start na turniru parova, na US Openu u New Yorku. Martić i njena partnerica, Amerikanka Shelby Rogers, svladale su Mandy Minellu iz Luksemburga i Ljudmilu Samsonovu iz Rusije sa 7-6(2), 1-6, 6-4.

Nakon uspješne dvosatne borbe na premijeri posljednjeg Grand Slam turnira u godini, u 2. kolu će Martić i Rogers igrati protiv petih nositeljica, Kanađanke Dabrowski i Brazilke Stefani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je imao dobar početak u konkurenciji parova, hrvatski tenisač Ivan Dodig je uspješno započeo i u konkurenciji mješovitih parova. On i Amerikanka Nicole Melichar-Martinez su postavljeni za prve nositelje, a start je bio vrlo trnovit. Nakon dramatične borbe hrvatsko-američka kombinacija je pobijedila jaki par Shuai Zhang i John Peers sa 7-6(3), 4-6, 12-10.

U 2. kolu Dodig i Melichar-Martinez će igrati protiv Meksikanke Olmos i Argentinca Aravela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takve sreće nije bila Darija Jurak koja se od turnira mješovitih parova oprostila u 1. kolu. Galina Voskobjeva (Kazahstan) i Nikola Čačić (Srbija) su svladali Jurak i Nizozemca Matwea Middelkoopa sa 6-2, 3-6, 10-8.

Pratite US Open na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo