IZBORNIK NAJAVIO PROMJENE / Ovako bi mogla izgledati početna postava Vatrenih u večerašnjoj utakmici protiv Slovačke

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Inače ovakve tekstove započinjemo rečenicom da je Dominik Livaković zacementiran na golu od prve minute, ali, nažalost, ovaj put to neće biti tako

4.9.2021.
8:06
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu u 20:45 gostuje u Bratislavi kod Slovačke u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo. Vatreni idu u Slovačku opterećeni mnogim problemima, ali izbornik Zlatko Dalić najavio je napad na tri boda. Također, najavio je i da će uvesti neke promjene u odnosu na prošlu utakmicu protiv Rusije koja je završila 0:0.

“Išli smo mi i u Moskvi na pobjedu, pokušali zabiti gol, ali nedostajala nam je završnica. Nastojat ćemo i sutra zabiti gol, trebaju nam bodovi i moramo ih skupiti što prije. Neće biti nikakvog opreza s naše strane kad je u pitanju sutrašnja utakmica, tražit ćemo pobjedu i tako se postaviti na terenu. Bit će nekih promjena u sastavu, ali idemo na tri boda tko god bude igrao”. rekao je uoči sutrašnje utakmice izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEKAD SUIGRAČI /

Lovren se u svom stilu oprostio od Marija Mandžukića: Otkrio detalj koji dosad nitko nije znao

Image
NEKAD SUIGRAČI /

Lovren se u svom stilu oprostio od Marija Mandžukića: Otkrio detalj koji dosad nitko nije znao

Livaković upitan

Inače ovakve tekstove započinjemo rečenicom da je Dominik Livaković zacementiran na golu od prve minute, ali, nažalost, ovaj put to neće biti tako. Kako je sinoć dojavila Nova TV, prvi vratar Vatrenih napustio je posljednji trening Hrvatske pred utakmicu i njegov je nastup upitan.

Očekuje se da će, zbog iskustva i sveprisutne hijerarhije u našoj reprezentaciji, na gol umjesto njega stati Simon Sluga ako za to bude potrebe. Hrvatska ima problema u obrani. Otpao je definitivno Joško Gvardiol. Dobra vijest je da se vraća Domagoj Vida koji je imao žute kartone pa će vjerojatno on i Lovren igrati zajedno na stoperskim pozicijama, uz uvjet da se držimo Dalićevog 4-2-3-1 sustava i u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bekove također nema potrebe mijenjati. Sosa je pokazao da se od njega mogu očekivati velike stvari, a Juranović da je zasad prvo, a možda i jedino pravo rješenje za deficitarnu poziciju desnog beka.

Vrijeme je za Mirka

Dvojica veznih igrača Marcelo Brozović i Mateo Kovačić odigrali su također vrlo solidnu utakmicu protiv Rusije. Broz je standardno dobro odigrao na poziciji zadnjeg veznog, dok je Kovačić konačno, u izostanku Luke Modrića, dobio malo više loptu u noge. Njegova okomitost trebat će nam u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ofenzivna četvorka vjerojatno će se u ovoj utakmici mijenjati. Staviti opet Kramarića na poziciju centralnog napadača teško će se isplatiti, ako uzmemo u obzir da je protiv Rusije bio bezopasan. No Krama bi zato u ovoj utakmici mogao završiti na poziciji polušpice, odmah iza Antonija Čolaka. Da, Čolaka koji igra nogomet svog života u Malmou i vjerojatno je došao pravi čas da mu se pruži prilika da zabije i poneki gol za Hrvatsku.

Dalić nema razloga da na klupi ostavi ni Ivana Perišića, jednog od njemu najdražih igrača, koji će zauzeti svoje mjesto na desnom krilu, dok bi Nikola Vlašić također trebao upasti u prvi sastav, na poziciji desnog krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguća postava Hrvatske protiv Slovačke: Sluga; Lovren, Vida, Sosa, Juranović – Brozović, Kovačić – Perišić, Vlašić, Kramarić – Čolak.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo