Jankovićeva pobedila “na mišiće”

Maratonski gem od 20 minuta pogurao Jelenu do četvrtfinala

16.5.2013.
15:24
VOYO logo

Srpska teniserka Jelena Janković izborila je plasman u četvrtfinale WTA turnira u Rimu nakon pobede nad Kineskinjom Na Li rezultatom 2:0 (7:6, 7:5).

Kineska teniserka je mnogo bolje otvorila meč i stekla prednost od dva gema na početku prvog seta. Međutim Jankovićeva je u tim trenutcima zaigrala silovito i sa tri vezana gema preokrenula rezultat u svoju korist. Jelena je do kraja prvog seta održavala vođstvo, ali je na kraju ipak morala da igra taj-brejk kako bi osvjila prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu viđena je rovovska borba dve teniserke, a meč je obeležio sedmi gem pri rezultatu 3:3 koji je trajao čak 20 minuta. Ovaj maratosnki gem pripao je srpskoj teniserki koja je uspela da iskoristi 10 šansu za brejk i povede sa 4:3.

Jankovićeva je tada stekla veliku psihičku prednost u odnosu na protivnicu, ali čak ni tu nije bio kraj drami. Srpska teniserka imala je meč loptu pri rezultatu 5:4, ali nije uspela da je iskoristi, pa su u nastavku obe teniserke došle do još jednog brejka. Sledeću priliku za pobedu Jelena je realizovala i konačno posle dva sata i 40 minuta prošla u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska teniserka u narednoj rundi će se sastati sa pobednicom iz meča koji igraju Rumunka Simona Halep i Roberta Vinči iz Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo