Evo tko je novi najmoćniji server svijeta!

Samuel Groth, 24-godišnji australski tenisač, vjerojatno će završiti karijeru bez nekog osobitog uspjeha na ATP turnirima, no u jednom segmentu je ipak došao do vrha...

12.5.2012.
17:43
VOYO logo

Trenutačno 340. tenisač na svijetu, koji nikada u karijeri nije bio među 200 najboljih na svijetu, ovog je tjedna boravio na ATP Challenger turniru u južnokorejskom Busanu, te je u 2. kolu izgubio sa 6:4, 6:3 meč od Uladzimira Ignatika.

No, u tom je meču Groth postao čovjek s najbržim servisom u povijesti, te je time prestigao hrvatskog tenisača Ivu Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi rekord iznosi čak 263 kilometara na sat, kolikom je brzinom letjela loptica upućena od Grotha, a podsjetimo da je Karlović držao rekord sa 251 kilometar na sat.

Samo u tom meču protiv Ignatika, australski je tenisač još dva puta rušio Karlovićev rekord (253 i 255km/h).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roger Federer drugi je finalist jakog ATP turnira na zemljanoj podlozi u Madridu, te će u nedjelju, u finalnom ogledu, igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.

Do finala turnira Masters serije 1000 Berdych je došao pobjedom protiv Juana Martina del Potra 7-6(5), 7-6(6), dok je nakon toga Federer bio bolji od Srbina Janka Tipsarevića 6-2, 6-3. Taj je meč trajao koju minutu preko sat vremena, a bilo je to dovoljno da Švicarac peti put svlada Tipsarevića u isto toliko međusobnih ogleda u karijeri. Tijekom meča su se Federer i Tipsarević itekako mučili s vjetrom, makar je Federer pobijedio lako i tu vremensku nepriliku i suparnika. U prvom je setu Federer prohujao kraj Tipsarevića, dok je u drugom srpski igrač jedinu šansu imao kod 4-2 za suparnika. Tada je propustio jedinu break-priliku u meču, nakon čega više nije imao šanse za povratak. Federer je iskoristio tri od pet break-lopti u meču, a zanimljivo da je, izuzmemo li tri dvostruke servis pogreške, Federer osvojio 12 od 12 poena nakon drugog servisa. Do finala Tomaš Berdych nije izgubio niti jedan set, dok je Federer ispustio jedan, u meču protiv Milosa Raonica, gdje je opasno visio. Dok se Ivo Karlović bori kako bi kroz kvalifikacije ugledao glavni dio ždrijeba ATP turnira u Rimu (zemlja, Masters serija 1000), tamo je već Marin Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, imat će najbolji hrvatski reket, 22. tenisač na svijetu, iznimno težak start na rimskoj zemlji. U 1. kolu će igrati protiv trinaestog tenisača na svijetu, Španjolca Nicolasa Almagra, što je vjerojatno jedan od derbija prvog kola. U karijeri su ova dvojica tenisača dva puta igrala međusobno i Čilić vodi 2-0. Prvi je meč dobio na Australian Openu 2008. godine s 3-0 u setovima, dok je dvije godine kasnije, na minhenskoj zemlji, slavio s 2-1. U Rimu nastupaju svi najbolji, što znači da su nositelji turnira Đoković, Nadal, Federer, Murray, Ferrer, Tsonga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo