IPAK NIJE IŠLO: / Doktor Ivo zaustavljen u četvrtinalu

Image
Foto: AFP
23.10.2015.
15:49
AFP
VOYO logo

Bio je to još jedan dvoboj u kojem najbolji server svijeta nije izgubio gem na početnom udarcu, ali su ga izgubljeni tie-breakovi odveli u poraz. Zagrepčanin je u prvom setu spasio sve tri break-lopte s kojima je bio suočen, a može žaliti za propuštenim prilikama iz drugog i šestog gema na servis Latvijca.

Karlović je u drugom gemu propustio realizirati tri break-lopte (0-40), a u šestom gemu još dvije (15-40). To su bile i posljednje prilike za break bilo kojeg tenisača u ovom meču. U tie-breaku je Karlović poveo 3-1, ali je tada napravio jednu od svoje četiri dvostruke pogreške i pomogao Gulbisu pri preokretu. Latvijac je to iskoristio te do kraja tie-breaka izgubio još samo jedan poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, Jared C. Tilton
Image
Foto: AFP, Jared C. Tilton

Karlović u drugom setu izgubio četiri poena na servisu

U drugom setu je Karlović izgubio četiri, a Gulbis šest poena na servisu. Nažalost, jedan od četiri izgubljena poena hrvatskog tenisača bio je onaj za 0-2 u tie-breaku, što je Latvijcu bilo dovoljno za osvajanje seta, a time i za pobjedu do koje je stigao nakon 102 minute borbe. Bila je to druga pobjeda Gulbisa nad Karlovićem od kojeg je bolji bio i 2010. godine u finalu turnira u Delray Beachu.

Karloviću je ovo bilo deseto četvrtfinale u 2015. godini te njegov peti poraz u koji su ga ponovno odveli izgubljeni tie-breakovi. U 2015. godini Ivo je odigrao 70 tie-breakova: osvojio ih je samo 29, a izgubio 41. Gulbisa u polufinalu čeka bolji iz dvoboja Južnoafrikanca Kevina Andersona i Amerikanca Stevea Johnsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Beč - četvrtfinale:

Ernests Gulbis (Lat) - IVO KARLOVIĆ (HRV/7) 7-6 (4), 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo