SVE POZNATO / Krajicek i Ram ublažili poraz protiv Nizozemske: Hrvatska protiv Finske u petak ima samo jednu opciju

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon nepotpunog drugog kola Nizozemska je na vrhu ljestvici s učinkom 2-0

14.9.2023.
23:27
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Austin Krajicek i Rajeev Ram su u još jednom uzbudljivom i izjednačenom meču došli do pobjede svladavši Nizozemce Wesleyja Koolhofa i Matwea Middlekoopa sa 6-7 (5), 7-6 (3), 6-3 nakon dva sata i 39 minuta velike borbe te tako ublažili poraz američke reprezentacije u meču 2. kola skupine D grupne faze Davis Cup finala.

Image
SJAJNE VIJESTI /

Nizozemska 'pomela' Amerikance: 11. igrač svijeta poludio na suca na kraju meča i poklonio pobjedu

Image
SJAJNE VIJESTI /

Nizozemska 'pomela' Amerikance: 11. igrač svijeta poludio na suca na kraju meča i poklonio pobjedu

Iako ova pobjeda nije imala jednaku težinu, kao ona ostvarena protiv Ivana Dodiga i Mate Pavića u srijedu, mogla bi biti važna u slučaju zatvaranja krugova između reprezentacija s istim učinkom nakon što budu odigrani svi mečevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koolhof i Middelkoop su američki dvojac stavili na brojna iskušenja, ali ni oni nisu uspjeli slomiti Krajicekov i Ramov servis. Amerikanci su spasili svih devet 'break'-lopti s kojima su bili suočeni, a slomili su servis suparnika u ranoj fazi trećeg seta, baš kao što je to bio slučaj i protiv hrvatskog para. Jedina razlika je bila u tome što su Koolhof i Middlekoop osvojili prvi set u 'tie-breaku', a na isti način izgubili drugu dionicu.

Nizozemci su pobjedu osigurali već u pojedinačnim dvobojima. Prvo je Botic van de Zandschulp (ATP - 68.) svladao Tommyja Paula (ATP - 13.) sa 7-6 (2), 6-2, a onda je Tallon Griekspoor (ATP - 24.) pobijedio Francesa Tiafoea (ATP - 11.) sa 6-3, 6-7 (7), 7-6 (2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nepotpunog drugog kola Nizozemska je na vrhu ljestvici s učinkom 2-0, ispred SAD-a koji ima 1-1 te Finske i Hrvatske koje su na 0-1.

U petak (15 sati) će Hrvatska i Finska igrati meč u kojem hrvatski tenisači samo pobjedom mogu ostati u igri za plasman u četvrtfinale, dok Finci i minimalnim porazom neće izgubiti sve izglede u borbi za plasman u nokaut fazu Davis Cup finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo