SJAJNE VIJESTI / Nizozemska 'pomela' Amerikance: 11. igrač svijeta poludio na suca na kraju meča i poklonio pobjedu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Teniska reprezentacija Nizozemske nakon pojedinačnih mečeva je osigurala pobjedu protiv s američkih tenisača

14.9.2023.
20:47
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Teniska reprezentacija Nizozemske nakon pojedinačnih mečeva je osigurala pobjedu u dvoboju s američkim tenisačima, a trijumf im je donio Tallon Griekspoor koji je sa 6-3, 6-7 (7), 7-6 (2) bio bolji od Francesa Tiafoea.  

Image
NAPETA SKUPINA /

Dobre vijesti za Hrvatsku: Nizozemci iznenađujuće poveli protiv Amerikanaca u Splitu

Image
NAPETA SKUPINA /

Dobre vijesti za Hrvatsku: Nizozemci iznenađujuće poveli protiv Amerikanaca u Splitu

Griekspoor je odlično otvorio meč, u prva tri gema izgubio svega jedan poen i stečenu prednost bez problema pretvorio u osvajanje prvog seta (6-3). Nizozemac je u trećem gemu drugog seta ponovno zaprijetio na servis Tiafoea, ali je Amerikanac uspio spasiti tri 'break'-lopte (15-40 i prednost).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada je meč postao izjednačen, a Tiafoe sve precizniji i opasniji. Odluka o pobjedniku drugog seta ostavljena je za 'tie-break' u kojem je američki "broj 1" u ovoj momčadi poveo 5-1. No, zakomplicirao si je put prema osvajanju seta kad je od 6-3 izgubio tri poena zaredom. No, nije dopustio Griekspooru da dođe do meč-lopte. Nizozemac je kod 6-7 spasio još jednu set-loptu, ali je u sljedećem poenu Tiafoe ponovno došao do 'mini-breaka' razornom bekend paralelom. Amerikanac je petu set-loptu iskoristio napadom nakon pogođenog prvog servisa.

Prvi pojedinačni meč na splitskom turniru koji je odlučen u tri seta, otišao je to 'tie-breaka' trećeg seta. No, da bi se to dogodilo, Tiafoe je kod vodstva Griekspoora 5-4 morao spasiti meč-loptu. Ipak, Amerikancu to nije pomoglo. Griekspoor je agresivnom igrom u 'tie-breaku' natjerao Tiafoea na konstantnu defenzivu, što mu je donijeo prednost od 5-2. Pri tom rezultati Griekspoor je odservirao prvi servis koji je dosuđen kao aut, ali je sustav za provjeru pokazao da lopta bila dobra. Glavni sudac je dosudio poen za Nizozemca, što je razljutilo Tiafoea koji je želio ponavljanje poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je sudac ustrajao pri svojoj odluci, Amerikanac je pred njim slomio reket i zaradio opomenu, da bi potom bacio reket koji je pogodio sučev stolac, što je automatski donijelo Tiafoeu kazneni poen, a time i pobjedu Griekspooru te nizozemskoj reprezentaciji. Momčad Paula Haarhuisa je tako ponovila priču iz Glasgowa prošle godine, gdje je slavila protiv američke reprezentacije s 2-1. Tiafoe je i u četvrtom Davis Cup meču odigranom na hrvatskom tlu ostao bez pobjede.

U prvom pojedinačnom dvoboju na Gripama Botic van de Zandschulp (ATP - 68.) je svladao Tommyja Paula (ATP - 13.) sa 7-6 (2), 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi neće imati utjecaj na konačan ishod ovog dvoboja, ali mogu biti značajni za konačan redoslijed, ako će se među reprezentacijama stvarati krugovi s istim brojem bodova, jer tada i svaki osvojeni gem može biti važan.

Nakon nepotpunog drugog kola Nizozemska je na vrhu ljestvici s učinkom 2-0, ispred SAD-a koji ima 1-1 te Finske i Hrvatske koje su na 0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak (15 sati) Hrvatska i Finska će igrati meč koji će pobjedničku reprezentaciju ostaviti u igri za plasman u četvrtfinale.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo