HRABRO SPASIO DVIJE MEČ-LOPTE I OSTVARIO JUBILARNU POBJEDU: / Federer je tek drugi tenisač kojemu je ovo uspjelo

Image
Foto: Profimedia

Švicarac je pobijedio Gaela Monfilsa u osmini finala te će igrati protiv Dominica Thiema

9.5.2019.
21:07
Profimedia
VOYO logo

Ni 20 minuta nije trebalo Rogeru Federeru da povede s 1-0 u setovima protiv Gaela Monfilsa. Francuz nije osvojio ni gem u prvoj dionici i svi su očekivali da će biti "plitak potok" za Švicarca na putu ka četvrtfinalu Madrida.

Međutim, sve se u nastavku počelo okretati, Monfils je izjednačio i potom otišao na 4:1 u trećem setu. Federer je bio pred porazom, a iako je vratio break, još se jednom suočio s izlaznim vratima kod 5:6 kada je s puno hrabrosti i servis-volej igrom spasio dvije meč-lopte i potom u tie-breaku lagano dovršio posao. I tako svoju statistiku ostavio savršenom - 90 puta osvojio je set sa 6:0 i 90. put pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Connors prvi

Koji mu je donio novi jubilej jer bila je to 1200. pobjeda neponovljivog majstora iz Basela i tek je drugi tenisač koji je to uspio u Open eri. Prvi je Jimmy Connors koji je na 1274, a Amerikanac drži prvo mjesto ispred Federera i po broju osvojenih naslova sa 109.

U četvrtfinalu Federer će igrati protiv Dominica Thiema koji je zaustavio Fabija Fogninija, a onda i Matu Pavića i Olivera Maracha. Austrijanac je sa Schwartzmanom izbacio Hrvata i svog sunarodnjaka (2:6, 6:3. 10:7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo