Ivanišević nema dvojbi: 'Tako nešto se više nikada neće ponoviti'

'Tako nešto se više nikada ne može ponoviti. Ne vjerujem da bi danas igrač s pozivnicom mogao osvojiti Wimbledon.

30.4.2013.
13:55
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivaniševićljubitelj je moderne teniske ere, ali je ipak, kako kaže, ne može ocijeniti najboljim razdobljem za tenis.

"Vrlo je teško uspoređivati faze u tenisu. Ne mogu ustvrditi da je baš ovo najbolji period. U moje vrijeme sam vidio rivalstvo Johna McEnroea, Björna Borga i Ivana Lendla, a nakon toga Andrea Agassija i Petea Samprasa. Mogu samo reći da se tenis jako promijenio. Danas u Wimbledonu možete vidjeti i po 30 i više udaraca u jednom poenu. Meni je trebalo 10 godina da prikupim 30 udaraca u Wimbledonu", u svom stilu se našalio Ivanišević u intervjuu za škotski The Herald.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran će od 20. do 23. lipnja zaigrati u škotskom Edinburghu na turniru teniskih legendi na kojem će mu jedan od rivala biti i Englez Tim Henman, kojeg je pobijedio u epskom polufinalu Wimbledona 2001. godine koji se zbog problema s kišom rastegnuo u tri dana. Zbog toga je u ponedjeljak morao igrati finale protiv Australca Patricka Raftera, kojeg je pobijedio u pet setova. Trijumfirao je tada s pozivnicom, kao 125. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako nešto se više nikada neće ponoviti. Ne vjerujem da bi danas igrač s pozivnicom mogao osvojiti Wimbledon. To bi značilo da bi taj igrač morao pobijediti bolje rangirane igrače sedam puta u dva tjedna. Nikad ne reci nikad, ali…"

Goranu je, dakako, kao bivšem drugom tenisaču svijeta i tenisaču koji je gubio tri finala Wimbledona prije trijumfa 2001. godine to bilo moguće učiniti. Uostalom, zato je i dobio pozivnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda u Wimbledonu oblikovala je moju karijeru i moj život. To mi je promijenilo život u tako puno načina. Bilo je čarobno, jer nitko ne pamti gubitnike u finalu. Žalosno, ali istinito. A ja sam prije tog naslova izgubio tri finala u Wimbledonu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Andrea Agassija 1992. godine, te od Petea Samprasa 1994. i 1998. godine. Kaže da je Sampras najbolji protiv kojeg je igrao.

"Protiv svih ostalih sam uvijek mislio, 'mogu bolje igrati, mogu bolje servirati'. Ali, protiv Samprasa je uvijek bilo nekako teško. Kada sam igrao protiv njega, ne znam zašto, ali uvijek sam se osjećao nekako drukčije", tvrdi Zec, koji se danas divi Đokoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roger Federer je najveći talent kojeg sam vidio, ali danas je Novak Đoković igrač bez premca. Ima sve, samopouzdanje, fizičku spremu i može sve odigrati. Također je vrlo, vrlo brz i odlično servisa."

Đokoviću u riznici najvećih trofeja nedostaje samo Roland Garros. Lani je izgubio finale od Rafaela Nadala…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Parizu će i vrijeme igrati važnu ulogu. Ako su lopte suhe, onda Nadal pobjeđuje. Ako su mokre, onda bi mogao i izgubiti. Nadal je favorit, ali Đoković to može osvojiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, za škotski Herald je Ivanišević dosta bio upitan i za Andyja Murrayja, koji je lani na US Openu osvojio svoj prvi Grand Slam turnir u karijeri. U finalu je pobijedio Novaka Đokovića u pet setova.

"Gledao sam taj finale i bio sam dirnut načinom na koji se vratio nakon što je ispustio prednost 2-0 u setovima. On sam sebi otežava stvari, tako sam i ja uvijek radio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je tada skinuo pritisak osvajanja prvog Grand Slam turnira u karijeri. No, još uvijek nije osvojio Wimbledon, to je ono što Britanci najviše žele…

"Siguran sam da Andy osjeća sličan pritisak kakav sam i ja osjećao uvijek prije mog naslova u Wimbledonu. Znao sam da imam igru za osvajanje Wimbledona, očekivalo se da ću pobijediti Raftera u finalu, s obzirom na moju tadašnju formu. Navijači su očekivali tu moju titulu. Ali, najveći pritisak je uvijek bio iznutra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo