GLEDAMO I NE VJERUJEMO / Goran Ivanišević nije dobio nagradu jer Đokoviću trener nije potreban?! Stiglo objašnjenje kontroverzne odluke

Image
Foto: Profimedia

ATP je nagradu dodijelio trenerima mladog talijanskog tenisača Jannika Sinnera

15.12.2023.
10:04
Profimedia
VOYO logo

Australac Darren Cahill i Talijan Simone Vagnozzi osvojili su nagradu "Trener godine" kao stručnjaci koji su talijanskog 22-godišnjeg tenisača Jannika Sinnera doveli do najboljih rezultata u karijeri tijekom ove sezone. Osim pobjedničkog dvojca među kandidatima za nagradu su bili legendarni Hrvat Goran Ivanišević kao trener Novaka Đokovića, prvog tenisača svijeta koji je i ove godine pomeo konkurenciju i dokazao da je nedodirljiv.

Image
KONTRADIKTORNI /

Sav apsurd svijeta tenisa: ITF kaže da je Đoković najbolji, ali ATP ne misli da ima najboljeg trenera

Image
KONTRADIKTORNI /

Sav apsurd svijeta tenisa: ITF kaže da je Đoković najbolji, ali ATP ne misli da ima najboljeg trenera

Nakon objave pobjednika, Đoković je na svoj način komentirao činjenicu da njegov trener nije dobio nagradu iako je najbolji tenisač svijeta iza sebe imao čudesnu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gorane, pretpostavljam da je potrebno da osvojimo sva četiri Grand slam naslova kako bi možda, ali samo možda, bio uzet u razmatranje za trenera godine. Izgleda da kraj sezone na prvoj poziciji, tri Grand Slam titule, pehar Završnog mastersa i ispisivanje povijesti ovog sporta nije dovoljno, dragi moj treneru", napisao je Đoković.

Odluka ATP-a da Ivanišević nije najbolji trener, unatoč Novakovim rezultatima, mnoge je začudila, a sada je Bastian Fachan, ekspert koji radi za "Tennis TV, "Davis Cup" i brojne druge ponudio objašnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijem Đokovićevu frustraciju što Ivanišević nije proglašen trenerom godine. Pretpostavljam da je to cijena koju morate platiti kad postavite letvicu tako visoko. Navijači automatski pretpostavljaju da vaš trener ima ograničen domet, što nije točno. Ipak, Siner je drugi igrač u odnosu na godinu dana prije. Ne postoji točan ili pogrešan odgovor tko je trebao osvojiti nagradu, no mit je da trener nije toliko bitan kada je u pitanju najbolji na svijetu. Bio sam iza scene s Patrickom Mouratoglouom i znam koliko je bio važan za Serenin uspjeh kasnije u njezinoj karijeri", poručio je Fachan.

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo