'ČESTO MI PRIJETE' / Filip Peliwo otkrio mračnu stranu tenisa: 'Htjeli su da namještam mečeve'

Image
Foto: profimedia

Odnedavno je dobio i Poljsko državljanstvo, a sada je u intervjuu za poljski Sport.tvp otkrio mračne strane tenisa s kojima se slabije rangirani tenisači suočavaju

25.12.2023.
11:00
profimedia
VOYO logo

Već se nekoliko puta spominjalo kako mnogi tenisači zarađuju sa strane od namještanja mečeva, a Kanadski tenisač, bivši broj jedan u juniorskoj kategoriji, Filip Peliwo u to je siguran.

Image
NIJE KRIVA /

Moore oslobođena optužbi za doping, meso izvor zabranjene tvari

Image
NIJE KRIVA /

Moore oslobođena optužbi za doping, meso izvor zabranjene tvari

Ispred sebe je imao veliku karijeru. U kategoriji juniora je dominirao, a osvajač je Wimbledona i US Opena. Velike stvari su ga čekale, no u seniorskoj kategoriji stvari nisu išle tako glatko. Najbolji plasman imao je prije pet godina kada je na ATP ljestvici bio 161., a ovu sezonu završava na 462. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnedavno je dobio i Poljsko državljanstvo, a sada je u intervjuu za poljski Sport.tvp otkrio mračne strane tenisa s kojima se slabije rangirani tenisači suočavaju.

"Stanje mog bankovnog računa bilo je u minusu ove godine. Srećom imao sam neku ušteđevinu, jer sam 2023. potrošio puno više nego što sam zaradio. Moram da podignem nivo, jer je s ovim plasmanom nemoguće živjeti od profesionalne karijere tenisača", otkrio je Peliwo, a onda je dodatno potvrdio ono o čemu se već neko vrijeme priča:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam na turu, lako uočiti ljude koji su tu zbog klađenja. Ove sezone dobio sam prijedlog za sponzorstvo koji je bio malo čudan. Bio sam ohrabren da saznam više, i nije im trebalo dugo da mi predlože da namjestim meč, a da zauzvrat dobijem između 3.000 i 5.0000 eura. Odmah sam obavijestio direktora turnira i Odjeljenje za integritet tenisa", priznaje tenisač kanadskog porekla."

U intervjuu je otkrio i da se suočava s velikim brojem prijetnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije svakog meča koji igram dobivam prijeteće poruke na društvenim mrežama. Nikada nikome nisam odgovorio, jednostavno blokiram onog koji mi je poslao poruku. To mi oduzima energiju, jer poslije svakog meča čitam te stvari. Navikao sam se, ali razumijem da ima tenisača kojima to teško pada", objasnio je kanadski tenisač.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo