Đoković izletio! Poraz koji bi Noleta mogao skupo stajati!

6.7.2012.
17:24
VOYO logo

Od 2009. godine, kada je u veličanstvenom finalu pobijedio Andyja Roddicka, Federer nije osvojio Wimbledon, a sada je došao samo jedan meč blizu tog ostvarenja, što bi mu bila sedma kruna na londonskoj travi. Što je najbitnije, riješio se Đokovića, a također je već odavno u donjem dijelu ždrijeba ispao Rafael Nadal.

U finalu će 30-godišnji Federer igrati protiv Andy Murraya koji je u drugom polufinalu pobijedioJo-Wilfrieda Tsongu. Tijekom 2011. i 2012. godine, a prije ovog wimbledonskog meča, Nole i Fedex su odigrali sedam mečeva, te je srpski tenisač dobio čak šest, a jedina Švicarčeva pobjeda je bila ona prošlogodišnja u polufinalu Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na pravom mjestu je Federer opet pronašao snage srušiti najboljeg na svijetu i, uzgred rečeno, postat će opet broj 1 na ATP ljestvici ako dobije nedjeljni finale. Federer je odigrao fantastičan meč, definitivno najbolji ove godine u Wimbledonu, a vjerojatno i računajući nekoliko zadnjih godina.

Nakon što je svaki tenisač dominirao u jednom od prva dva seta (Federer je dobio prvi set 6:3, a Đoković drugi istim rezultatom), u trećoj se dionici razvila najveća borba. Federer je bio bliže breaku, propustio je tri prilike za obrat do rezultata 4:4, kada se u takvoj prilici našao Đoković. No, tu break-loptu je Švicarac spasio sjajnim servisom, kao što je dobio i iduća dva poena, da bi u sljedećem gemu ipak slomio suparnika i dobio set 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav razvoj događaja u trećem setu usmjerio je cijeli tijek događaja u ostatku meča. Federer je dobio strašnu sigurnost u igri i počeo je praktički pogađati sve što je poželio, dok se u Đokovića uvukla nervoza. Roger je tako reagirao da je odmah napravio break početkom četvrtog seta za 3:0, a meč je mogao i ranije završiti da je iskoristio jednu od tri vezane prilike (0-40) kod 4:1. Meč se ipak nije dodatno zakomplicirao, te je suvereno odservirao za veliku pobjedu i novi veliki finale.

Đoković je tijekom meča imao samo tri break-prilike i realizirao je jednu. Federer je, pak, imao 11 takvih prilika i materijalizirao je tri. Fantastično je Švicarac igrao na svoj servis, pa je tako osvojio 75 posto poena nakon prvog i 72 posto poena nakon drugog servisa. Ukupno je sada Federer na 15-12 u međusobnim ogledima s Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo