Ustanite i zaplješćite: Sjajni Fedex skinuo novi rekord

Roger Federer pobjednik je teniskog ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog tjedna igrao u američkom gradu Indian Wellsu. Švicarski as je u svom 103.

19.3.2012.
8:55
VOYO logo

Umor se kod Isnera osjetio u drugome setu kada je izgubio čak četiri servis-gema zaredom, što je dosta neuobičajeno za 206 centimetara visokog Amerikanca kojem je ovo bio prvi ATP finale iz serije Masters 1000. Poveo je Isner u drugom setu s 3:2, a onda do kraja meča ostao bez gema. Prvi set riješen je u tie-breaku u kojem je Švicarac iskoristio tek četvrtu set-loptu. Bio je ovo Federerov 73. osvojeni turnir i rekordni četvrti naslov u Indian Wellsu, prvi nakon 2006. godine. Njime je ujedno i dostigao rekordnu 19. titulu na turnirima iz Masters serije 1000, što je dosada bilo u samostalnom vlasništvu trenutno drugog tenisača svijeta Rafaela Nadala. Recimo i da će Švicarac biti teži za milijun dolara nakon nedjeljne pobjede.

Federer je nakon meča zahvalio svima koji su omogućili ovaj veliki turnir, najveći poslije Grand Slamova, te naglasio važnost da ga nesretni virus, koji je slomio mnoge tenisače i tenisačice, nije jače pogodio jer inače ne bi imao priliku igrati finale. Podsjetimo, Federer je početkom tjedna imao temperaturu koja je srećom po njega bila kratkog vijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka uzela je i četvrti naslov ove sezone, pobijedivši u finalu WTA turnira u Indian Wellsu rusku tenisačicu Mariju Šarapovu 6:2, 6:3. Svega 87 minuta, pet više nego u finalu Australian Opena, bilo je dovoljno najboljoj tenisačici svijeta da riješi finale.

Nakon što ju je u finalu Australian Opena razbila sa 6:3 i 6:0, sličnu je predstavu protiv Ruskinje Azarenka izvela i ovog puta. Uzela je lijepa Ruskinja dva gema više, zahvaljujući isključivo Azarenki koja se u drugom setu borila sa zadržavanjem koncentracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azarenka je na kraju meča osvojila čak 24 poena više od svoje protivnice i sasvim zasluženo uzela četvrti naslov sezone. Iskoristila je i šest od 12 break lopti, dok je Ruskinja realizirala dvije od tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo