DONNA VEKIĆ ISPALA S US OPENA: / Bugarska tenisačica četvrti put zaredom prejaka za Hrvaticu

Image
Foto: Profimedia

U drugom setu igra hrvatske tenisačice se raspala

5.9.2020.
23:32
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica DonnaVekić nije se uspjela plasirati u osminu finala US Opena nakon što je u dvoboju 3. kola izgubila od Bugarke Cvetane Pironkove sa 4-6, 1-6.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda 32-godišnje bugarske tenisačice. Sve četiri pobjede je ostvarila na tvrdoj podlozi i sve četiri bez izgubljenog seta nakon što je slavila sa 6-1, 6-0 u Sydneyu (2015), 6-2, 7-5 u Indian Wellsu (2016) i 6-2, 6-1 u San Antoniju (2016).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Pironkova se ove godine vratila tenisu nakon trogodišnje pauze tijekom koje je postala majka, ali i poduzetnica.

Vratial se ove godine

Dobivši sina Aleksandera u ožujku 2018. godine nije previše razmišljala o povratku tenisu, već je pokrenula vlastitu liniju odjeće. Međutim, početkom ove godine se ipak odlučila vratiti na teren, a uslijed brojnih otkaza (23 iz Top 100) upala je direktno na US Open i pretvorila se u jednu od najboljih priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom protiv Vekić probila se među 16 najboljih izjednačivši svoj prethodni najbolji rezultat na US Openu iz 2012. Vekić, nažalost nije uspjela ponoviti četvrtfinale iz prošle godine.

U prvom setu obje su tenisačice držale svoj servis do rezultata 3-3. Tada je Bugarka načinila break za 4-3, no Vekić je uzvratila izjednačivši na 4-4. Nažalost, uslijedio je novi break Pironkove koju novu priliku nije propustila. Mirno je odservirala za 6-4 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu igra hrvatske tenisačice se raspala. Pironkova je čak tri puta Donni oduzela servis za uvjerljivih 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo