Hrvatska reprezentacija izgubila 'dramu' u Italiji

Teniska reprezentacija Italije povela je s 2:1 nakon drugog dana Davis Cup susreta protiv Hrvatske.

2.2.2013.
20:09
VOYO logo

Bilo je veliko pitanje koga će se izbornik Željko Krajan odabrati za igru parova, a u dogovoru s igračima odlučeno je da dvojica najboljih stanu na zemljani teren u Torinu protiv ponajboljeg para današnjice. Podsjetimo, Bolelli i Fognini su prije tjedan dana igrali polufinale prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena, gdje su ih braća Bob i Mike Bryan, kasniji pobjednici, izbacili u tri seta!

Naši su otvorili susret jako dobro, te su bez većih problema držali svoje servise. Talijani nisu izborili nijednu break-loptu, a onda je stigao osmi gem seta u kojem su Bolelli i Fognini imali 40-15, ali su Dodig i Čilić ipak na kraju napravili break i poveli s 5:3. Servisom su uz male poteškoće naši reprezentativci pospremili prvi set u svoj džep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj gubitak prvog seta kao da je pobudio čudovište u Talijanima koji u sljedećih 16 gemova našem paru prepuštaju svega četiri! S po dva breaka u drugom i trećem setu Bolelli i Fognini preokreću rezultat u svoju korist, te sa 6:1, 6:3 vode s 2:1 u setovima.

Činilo se da su konačno slomili hrvatsku kombinaciju kad su napravili break za 4:2 u četvrtom setu, ali već u idućem gemu Čilić i Dodig vraćaju izgubljeno, te ubrzo poravnavaju na 4:4. U devetom gemu imaju i 0-30, ali serijom pogrešaka poklanjaju gem Talijanima. Nijedna kombinacija do kraja regularnog dijela seta nije napravila break, pa se pristupilo pripetavanju, odnosno tie-breaku, koji je ponudio pravu dramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli su Čilić i Dodig s 3:1, ali Talijani ubrzo rade dva mini-breaka i vode s 4:3. Naši odmah uzvraćaju oduzimanjem jednog servisa, nakon čega oba para drže početne udarce do rezultata 7:7. Drama se odvila sve do 11:11, a onda su Talijani s dva poena riješili pitanje pobjednika!

U nedjelju su na rasporedu dva pojedinačna susreta, a prvi će na teren Andreas Seppi kod Talijana i Marin Čilić. Nakon njih na teren bi, ako rezultat i dalje bude 2:2, trebali izaći Ivan Dodig i Fabio Fognini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo