Kontroverzna lista / Đoković se našao na užem popisu za sportaša godine, navijači poludjeli: 'Ne bi smio biti ni blizu listi'

Image
Foto: AP Images

Novak Đoković našao se na popisu najboljih sportaša u 2021. godini, a reakcije na njegovu nominaciju, unatoč nevjerojatnim rezultatima, nisu vesele.

2.2.2022.
12:41
AP Images
VOYO logo

Laureus je predstavio šestoricu sportaša nominiranih za uglednu nagradu sportaša  2021. godine. Na listi se našao i Novak Đoković, koji je osvojio tri Grand Slam turnira i bio najdominantniji tenisač u godini.

Međutim, Đokovićeva nominacija ostavila je gorki okus u ustima mnogih u komentarima. Naime, publika zamjera Đokoviću zbog njegovog statusa o cijepljenju, dok drugi opravdavaju njegovu nominaciju zbog povijesnih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Đokovića, kontroverzu je izazvala i nominacija prvaka Formule 1, Maxa Verstappena. Nizozemac je osvojio deset utrka u 2021, ali finale sezone protiv Lewisa Hamiltona šokiralo je mnoge.

"Đoković i Verstappen? Maknite cijelu kategoriju," bio je jedan od komentara, ali neki smatraju da Đoković zaslužuje nagradu... "Nole, s godinom koju je imao, zaslužuje više od bilo koga drugog," kažu u komentarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đoković ne bi trebao biti nigdje blizu na ovoj listi. Dokazao je da je lagao pri ulasku u državu, deportiran je, nema rasprave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lewandowski također na listi

Osim Đokovića i Verstappena, na listi se našao i nogometaš Bayerna, Robert Lewandowski. Napadač je po mnogima zaslužio zlatnu loptu u 2021, a sigurno je da bi istu osvojio da je bilo nagrade u 2020. 

Također, na listi je legendarni Tom Brady, koji je objavio odlazak u mirovinu nakon 22-godišnje karijere u NFL-u. Tu je i Eliud Kipchoge, izvrsni maratonac iz Kenije, kao i Caeleb Dressel, prvoklasni plivač iz SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo