Jednosmjerno finale / Đoković pokazao veličinu i zahvalio se Nadalu: 'Pokazao si svima što je borbenost'

Image
Foto: AP Images

Novak Đoković osvojio je posljednja tri Grand Slama i sedmi Australian Open

27.1.2019.
12:51
AP Images
VOYO logo

Wimbledon i US Open prošle godine, a za početak ove Australian Open. Novak Đoković trenutno drži tri četvrtine pehara pobjednika najvećih turnira. Ono na što je i navikao kroz karijeru koja je u nedjelju izbrojala 15. Grand Slam naslov i sedmi u Australiji.

"Ispričavam se, pokušavam shvatiti što se sve događa. Prije 12 mjeseci imao sam operaciju, a sad stojim ovdje s peharom. Pobjednik sam na tri od četiri Slama i to je nevjerojatno. Nemam riječi", ostao je još pod dojmom prvi igrač svijeta onoga što je napravio u Melbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je njegovih mečeva s Rafaelom Nadalom, kojega je pobijedio 28. put u 53. susretu, u kojima je Španjolac izgledao bespomoćno, ali nikad ovako u meču s ovakvim ulogom. Pokušao je utješiti svog velikog rivala, ali pitanje je koliko je tome uspio.

"Želio bih komplimentirati Rafi na svemu što je postigao u ova dva tjedna. Bilo je teško u ovom meču, ali tek si se vratio iz ozljede koja te je odvojila od terena od rujna. Pokazao si meni, svojim kolegama i mladim igračima što je definicija borbenosti i hvala ti na tome", velik je u pobjedi prema svom protivniku bio Đoković koji se zahvalio, naravno, i svom timu s kojim se vratio na vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trofeji su sad još posebniji kad imam nekog tako posebnog da podijelimo radost. Pokušavam ne uzimati zdravo za gotovo svu podrišku koju mi daju u ostvarivanju mojih snova."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo