na redu je ćorić / Čilić svladao Coppejansa i donio Hrvatskoj prednost u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa

Image
Foto: AP Images

Iako je na kraju slavio u tri seta, Čilić se u svom prvom nastupu za reprezentaciju nakon 18 mjeseci namučio za pobjedu protiv 22-godišnjeg Kimmera Coppejansa

4.3.2016.
16:45
AP Images
VOYO logo

Hrvatska Davis Cup reprezentacija povela je u dvoboju 1. kola Svjetske skupine protiv Belgije, nakon što je 12. tenisač svijeta Marin Čilić u prvom pojedinačnom dvoboju sa 7-5, 6-3, 7-5 svladao Kimmera Coppejansa (ATP - 122.).

Iako je na kraju slavio u tri seta, Čilić se u svom prvom nastupu za reprezentaciju nakon 18 mjeseci namučio za pobjedu protiv 22-godišnjeg Kimmera Coppejansa kojemu je ovo bio prvi nastup u tzv. 'živom' pojedinačnom meču za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijac se pokazao vrlo žilavim suparnikom i u svakom od tri seta prvi stvarao break prednosti. U prvom setu Coppejans je poveo 5-2, ali mu Čilić nije dopustio da dođe do set-lopte. Nizom od pet gemova najbolji hrvatski tenisač osvojio je prvi set.

Coppejans je na početku drugog seta imao 2-0, ali je od sljedećih osam gemova osvojio samo jedan, što je Čiliću donijelo vodstvo od 2-0 u setovima i prednost na početku trećeg. Izborio je naš najbolji tenisač i tri break-lopte za 2-0 u trećem setu, ali ih nije materijalizirao. Uslijedio je novi preokret u kojem je belgijski tenisač stigao do vodstva 4-2. Ipak, Čilić je u osmom gemu vratio break zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Coppejans servirao za tie-break trećeg seta, Čilić je još jednim breakom nakon dva sata i 22 minute igre stigao do svoje 18. pobjede u pojedinačnim dvobojima u Davis Cupu te donio startnu prednost Hrvatskoj u Liegeu.

U drugom dvoboju dana Borna Ćorić će pokušati iznenaditi 16. tenisača svijeta Davida Goffina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo