Iz All England Cluba / Čilić nakon ulaska u finale turnira svih turnira: 'Teška bitka, ali kao i dosad odigrao sam odlično'

Image
Foto: AP Images

'Moja me ekipa stalno bodri. U finalu ću probati igrati najbolje što mogu i koncentrirati se na svoju igru', kazao je Marin Čilić nakon pobjede nad Amerikancem Querreyem

14.7.2017.
18:11
AP Images
VOYO logo

"I danas je sa Samom bila teška bitka. Odlično je servirao u prvom setu. Imao sam priliku, vodio 4-1 u 'tie-breaku'. Nakon prvog seta sam počeo stvarati prilike, počeo sam se osjećati bolje na reternu. Mislim da se Querrey nije stisnuo. Imao sam malo sreće kad sam vratio break u četvrtom setu", proanalizirao je kratko nakon meča Marin Čilić svoju treću wimbledonsku pobjedu nad Querreyem, prvu u četiri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinova igračka nadmoć bila je vidljiva i u završnoj statistici. Imao je 70 'winnera', a Querrey samo 46. Čilić je zabio 25 aseva, a Amerikanac 13. Querrey je napravio 26 pogrešaka, pet više od Marina čija je realizacija prilika za 'break' bila 4/14, a Amerikančeva 2/3.

"Od početka turnira igram odlično, osjećam se pozitivno na terenu. Moja me ekipa stalno bodri. U finalu ću probati igrati najbolje što mogu i koncentrirati se na svoju igru", zaključio je Marin Čilić koji će u nedjelju od 15 sati na središnjem terenu All England Cluba imati priliku za osvajanje drugog Grand Slam naslova u karijeri i postati prvim hrvatskim tenisačem s dva trofeja sa četiri najveća svjetska turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo