Osveta Hrvata! Branitelj naslova na koljenima!

Marin Čilić drugu godinu zaredom igrat će za naslov najboljeg u Umagu.

14.7.2012.
22:26
VOYO logo

Dolgopolov je bolje ušao u meč vezavši tri gema za 3:1 vodstvo. Čilić mu je uzvratio na isti način prešavši u 4:3 vodstvo, da bi Dolgopolov ponovno preuzeo vodstvo došavši do 5:4. S tri je nova vezana gema Čilić ipak uspio uzeti prvi set, a pridružio je tome i još tri u seriji za 3:0 vodstvo u drugom setu. Breaknuo je kasnije suparnika još jednom za 6:2 pobjedu.

Sve skupa trajalo je 81 minutu. Čilić je promijenio tijek meča u prvom setu kada je Dolgopolovu pokazao zube i preuzeo inicijativu, nakon čega se Ukrajinčeva igra raspala. Dolgopolov je na kraju zabio nešto više winnera (32-25), ali je napravio i tri puta više neprisiljenih pogrešaka (34-11). Čilić je na kraju realizirao pet od devet svojih break-prilika, Dolgopolov dvije od dviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to tek drugi međusobni ogled dvojice 23-godišnjih vršnjaka na ATP-ovu Touru. Čilić se izvanredno revanširao za lanjski poraz u finalu umaškog turnira u trima setovima.

U finalu će najbolji hrvatski tenisač igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U španjolskome polufinalnom okršaju na ATP-ovom turniru u Umagu Marcel Granollers pobijedio je Fernanda Verdasca 6:2,6:7(5),6:1 nakon gotovo tri sata borbe...

Bio je Granollers spremniji, strpljiviji i precizniji tenisač u dvoboju prepunom neprisiljenih pogrešaka: Verdasco ih je na kraju skupio 24 više od sunarodnjaka (56-32). Istodobno je imao samo tri winnera više (42-39).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine mlađi Granollers imao je pregršt prilika da ranije u meču izbaci prvog nositelja. Servirao je za meč u devetom gemu drugog seta, pri 5:3 vodstvu, no Verdasco se tada uspio vratiti.

Od 15 break-prilika Granollers, inače četvrti nositelj, je na kraju iskoristio šest. Verdasco je izborio samo dvije prilike za uzimanje suparnikova servisa realiziravši obje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri svom drugom nastupu u Umagu 24. je tenisač svijeta tako došao do finala. Prije tri se godine kroz kvalifikacije dogurao do prvog kola u kojem je poražen od Nicolasa Almagra.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo