Fotogalerija / Bjeloruska tenisačica poslala antiratnu poruku, a na idućem meču je zaplakala

Image
Foto: Profimedia

Nije mogla zaustaviti svoje suze, a meč je pauziran na nekoliko minuta. Scene s meča, kojeg je Azarenka u konačnici izgubila, pogledajte u fotogaleriji.

15.3.2022.
12:00
Profimedia
VOYO logo

Nekadašnja prva tenisačica svijeta, Victoria Azarenka, poslala je antiratnu poruku o rusko-ukrajinskom ratu tijekom intervjua na turniru Masters 1000 klase u Indian Wellsu. 

Azarenka se rodila u Minsku, a sada nastupa pod neutralnom ATP zastavom nakon odluke ATP-a i WTA-a o nastupima ruskih i bjeloruskih sportaša, koji su suspendirani iz mnogih sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna stvar koja fali u svijetu je suosjećanje za drugoga, empatija," rekla je Azarenka i nastavila: "Osjećam da je to nešto što mogu ponuditi. Nadam se da će i ostali to primijeniti jer smo svi ljudi. Najvažnije je da se brinemo jedni o drugima, to je život."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da su to ponekad samo želje, ali smatram da se osnovne ljudske vrijednosti ne bi trebale izgubiti u bilo kakvom konfliktu. Nasilje nikada nije opravdano, nikad neće biti u mojim očima. Nadam se da možemo narasti i izbjeći ovakve situacije i konflikte diljem svijeta," kaže Azarenka.

U trećem kolu Indian Wellsa u meču protiv Elene Rybakine Azarenku su preplavile emocije tijekom vlastitog servisa. Nije mogla zaustaviti svoje suze, a meč je pauziran na nekoliko minuta. Scene s meča, kojeg je Azarenka u konačnici izgubila, pogledajte u fotogaleriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Victoria Azarenka u suzama na Indian Wellsu

Image

Victoria Azarenka u suzama na Indian Wellsu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo