Karlović pao bez ispaljenog metka

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale turnira Masters 1000 serije u Šangaju. Hrvatski tenisač je u dvoboju osmine finala izgubio od Čeha Tomasa Berdycha 3:6, 4:6.

9.10.2014.
9:50
VOYO logo

Sedmi tenisač svijeta je pobjedu ostvario nakon sat i četiri minute igre uz po jedan 'break' u svakom setu.

Bio je to njihov sedmi međuosbni susret i treća pobjeda češkog tenisača. Ove godine su igrali u 1. kolu ATP turnira u Dohi, kad je bilo 7-6, 7-6 za Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješna je zato bila Ana Konjuh. Mlada hrvatska tenisačica plasirala se u četvrtfinale WTA teniskog turnira u Osaki nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedila Amerikanku Coco Vandeweghe 6-2, 3-6, 6-3.

Konjuh je do pobjede protiv četvrte nositeljice turnira i 38. igračice svijeta došla nakon gotovo dva sata igre. U prvom setu 16-godišnja hrvatska tenisačica je tri puta oduzela servis Amerikanki, a izgubila samo jednom svoj za sigurnih 6-2. U drugom setu nije imala niti jednu priliku za break, dok je Amerikanka jednom oduzela servis svojoj suparnici za 6-3 i poravnanje u setovima. U odlučujućem, trećem setu Ana je načinila break u osmoj igri za vodstvo 5-3, a potom sigurno servirala za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh na prethodna tri turnira u nizu (Clermont-Ferran, Tokio, US Open) nije uspjela proći prvo kolo kvalifikacija, no u Osaki je očito pronašla izgubljenu formu. U četvrtfinalu je očekuje 21-godišnja Kazahstanka Zarina Diyas, peta nositeljica turnira, trenutno 37. tenisačica svijeta.

Ukoliko Konjuh pobjedi Diyas, protiv koje još nije igrala, bit će to njezin drugi plasman u polufinale nekog WTA turnira u karijeri. Prvi put je do polufinala stigla u srpnju ove godine u Istanbulu gdje ju je zaustavila Talijanka Roberta Vinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo